*Nettavisen* Nyheter.

Rusletur med mye informasjon

Tellinger viser at det på fine lørdager og søndager er 2-3000 som rusler rundt Østensjøvannet. Mindre folkemengde var det i alle fall ikke på søndag. Og da var det ikke bare trim man oppnådde.

Østensjøvannet:I det store programmet for Østensjødagene sto "Østensjøvannet Rundt" på søndag. Det var Østensjøvannets Venner som sto ansvarlig for arrangementet og de hadde mange med seg. For rundt vannet var det ulike stasjoner der man fikk informasjon om områdets natur, kultur og historie.

Rundt vannet fant søndags-folket representanter for husflidslaget, kunstforeningen, en floragruppe, ornitologer, folk fra historielaget - alle knyttet til Østensjøvannet. Og spesielt for barna var det artig å møte hester fra både Abildsø og Østensjø gård.

Vi har hengt opp 15 plakater med informasjon, forteller Leif Dan Birkemoe, nestleder i Østensjøvannets Venner.

Turfamilie

Vi går mye rundt vannet her, forteller Sissel Gran som vi møter på standen til kunstforeningen. Hun har med

seg mannen Ola Reiertsen og datteren Sara Lu (10). Vi har både fuglebok og fugle-CD så vi kan kjenne igjen fuglenes sang, forteller datteren.

Og vi har meldt oss inn i en sånn ornitologisk forening så vi kan lære om fugler.

Vi bor rett oppi her så det er naturlig for oss å velge Østensjøvannet som turområde, sier Sissel Gran, hun som mange vil forbinde med begrepet "tidsklemma".

De får med seg informasjon om bl.a. "Spillet om Sarabråten" som kunstforeningen setter opp igjen etter sommerferien.

Dette er for 7. gang, sier Gunnar Bjørnbom, sekretær i kunstforeningen.

Nydelig dag

Hvor mange som kom seg rundt Østensjøvannet på søndag, er det ikke gjort telling på. Men på alle stasjonene var det hele formiddagen godt besøk. For rusletur med informasjon og aktiviteter var så uten tvil et godt tilbud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.