RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russ på spark

Grete Iversen og Silje Mathea Kleftås ville gjøre noe annerledes i russetiden. Derfor kjører ikke Bjerke-jentene buss, men en spark med hjul.

Linderud: Tandemsykkel var det første de to jentene fra Bjerke videregående skole hadde i tankene da de skulle velge russekjøretøy. Da de skjønte at flere hadde denne ideen, begynte de imidlertid å fundere videre.
Vi begynte å tulle med å kjøre spark men så ble det seriøst etter hvert, sier Silje Mathea Kleftås. Dermed ble en gammen spark gjort om til russespark på hjul og fikk navnet Baard.
Det ble bedre enn vi hadde trodd. Den har fått hjul som kan svinge men det kan være farlig også, sier Grete Iversen med et smil. Etter noen runder med sparken, har jentene funnet nemlig ut at Baard skjener mot venstre når han er i farta. Jentene lar seg imidlertid ikke stoppe av det.
Vi går rundt, ler og har det gøy, sier de to.
Oppmerksomhet
Det mangler heller ikke nysgjerrige blikk når jentene har slått seg ned ved Solli plass i rushtiden. To barn kommer nølende bort og sikrer seg russekort fra jentene på det som sikkert er Oslos eneste russespark.
Vi får minst like mye oppmerksomhet som russebussene. En gang var det en kar som stoppet opp og begynte å snakke med oss og fortelle masse om sin egen russetid, forteller Silje.
Baard er definitivt også en billigere løsning enn en russebuss. Sparken ble kjøpt på et bruktmarked i Lier for 200 kroner, og en bekjent i Valdres satte sammen Baard gratis med både understell, hjul, sete og hanskerom. Etter et strøk med rød maling fra Silje og Grete, var russesparken Baard klar for Oslos veier.
Med dette kjøretøyet er det ikke mye støy, slår Grete fast.
Her er det vi som lager støyen, ler Silje.
Ikke på Tryvann
Sist helg begynte Oslo-russen sin feiring med fest på Tryvann, men da måtte Baard pent bli hjemme. Silje og Grete var nemlig litt redde for at han skulle bli stjålet eller ramponert.
Dessuten kunne det kanskje blitt litt farlig på vei hjem, smiler de to jentene. De forklarer at Baard ikke tåler så veldig lange turer. Derfor ferdes han foreløpig bare i sentrum. Det er likevel ikke umulig at russesparken til Bjerke-jentene blir å se i andre deler av Oslo etter hvert også.
Vi har tenkt å kjøpe ukeskort til Baard på t-banen, så vi kan ta han med oss, sier Silje Mathea Kleftås og Grete Iversen.

Her er det vi som lager støyen.
Silje Mathea Kleftås

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere