RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russ tatt for to væpnede ran


I FENGSEL: På få dager slo den da 18 år gamle russen til to ganger mot den samme kiosken på Skullerud. Nå er han dømt i Oslo tingrett.
I FENGSEL: På få dager slo den da 18 år gamle russen til to ganger mot den samme kiosken på Skullerud. Nå er han dømt i Oslo tingrett. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
En 18 år gammel russ ranet kiosken på Skullerud med pistol to ganger på fire dager. Nå har han innrømmet alt i avhør.

SKULLERUD: Narvesen-kiosken ble ranet 22. april klokken 18.58 og 26. april klokken 17.20. Begge ranene ble gjennomført med pistol og politiet så umiddelbart en sammenheng, blant annet på grunn av veldig lik beskrivelse av gjerningsmannen og fremgangsmåte.– Vi hadde veldig lite å gå på etter det første ranet, men en hundepatrulje klarte å gå spor fra kiosken til en adresse i Skullerudveien. På bakgrunn av dette gjorde vi et søk i våre registre og fant en mann som er litt kjent av oss fra før og som passer beskrivelsen, forteller stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon.

Politiet slo til på adressen og pågrep en 18 år gammel mann klokken 18.30 fredag.

Les også: – Internasjonal mafia har fått solid fotfeste i Norge

Tilstår alt i avhør

– I avhør lørdag tilsto mannen begge ranene. Han har i ettertid påvist ransutbyttet fra det siste ranet som var gjemt i skogen, forteller Stømner.

Den pågrepne gutten er avgangselev på videregående, og dermed midt i russetiden. Han har til politiet oppgitt behov for penger som motiv for ranet.

Les også: Tatt for "kenguruaktig" fyllekjøring

Mannen er ikke varetektsfengslet.

– Han er løslatt med meldeplikt. Det er en helhetsvurdering. På grunn av tilståelsen er det ikke lenger bevisforspillelsesfare. han har vært veldig ydmyk i avhør og innsett at det han gjorde var dumt, forteller Stømner.

Pistolen som ble brukt under ranene er funnet på mannens bopel. Det viste seg å være en luftpistol.

Les også: Rørende mye støtte etter brutalt ran av Joker på Ulvøya

Risikerer lang fengselsstraff

I og med at 18-åringen har lagt alle kortene på bordet regner politiet på Manglerud med at saken vil være ferdig etterforsket i løpet av kort tid.

Mannen er foreløpig siktet etter ransparagrafen (§268). Strafferammen her er fem års fengsel og 12 års fengsel hvis ranet anses som grovt.

– Dette er noe vi må vurdere etter hver, sier Stømner.

Les også: Tatt for fyllekjøring på Karl Johan

Ikke overvåkningsbilder

Politiet har ikke overvåkingsbilder av noen av ranene. Narvesen-kiosken har utstyr til videoovervåking, men dette var ikke slått på under noen av ranene.

– Det er aldri gitt at videobilder vil være med på oppklare en sak, men her er det bare å anmode alle som har overvåkingsutstyr i sine butikker til å bruke det, mest av hensyn til de som er på jobb, mener Janne Stømner.
 

Les også:

Her vekker han Mac-tyven på webkamera

Solgte bil til død mann

Hoppet over t-banelinje for å unngå billettkontroll

Mann (55) fikk 275.000 i bot for fyllekjøring

Solgte sprit til 14-åringer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere