RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russ vil bygge SOS-skole

1 500 russ har i helgen vært ute med bøsser for å samle inn penger til bygging av en skole i Zambia.

Lambertseter: Det er flott at Russen er så engasjert og deltar slik de gjør her i dag, sier Nina Edholm som er sponsoransvarlig for SOS-barnebyer.

Landsdekkende

Russens humanitæraksjon er et samarbeid mellom SOS-Barnebyer og Russens Organisasjonskomité. Målet for aksjonen er å samle inn fire millioner kroner over to år. Pengene skal gå til byggingen av Russens SOS-skole i Livingstone i Zambia. Skolen skal ha plass til 360 elever i alderen syv til femten år.

Aksjonen har deltakere fra Oslo og Akershus i år, så håper vi å få til en landsdekkende aksjon til neste år, forteller Nina Edholm.

Bøssekø

Zambia har store problemer med fattigdom og analfabetisme. Dessuten er nesten halvparten av befolkningen barn som en følge av HIV/AIDS-epidemien som herjer landet.

Russen på Lambertseter sto lørdag formiddag i kø på skolen for å få utdelt bøsser og t-skjorter.

Vi ønsker å delta for å samle inn penger til en god sak, forteller Thea Cecilie Ruud, Camilla Botn Andersen og Kaja Karterud før de la av gårde til Lambertseter senter med bøssene sine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere