*Nettavisen* Nyheter.

Russe-business and pleasure

SOUPE OPÉRA: Jentene driver også eget russefirma - og russebusiness - fra venstre bak Ingvild Helland, Charlotte M. Fagerlid, Maia Eidem, Linn Elise Stenseth og Bjørg Nordskar.Foran fra venstre: Ida Bjørn-Larsen, helt foran Kristine Golten og Fredrikke Dæhlie. Det var ikke alle jOpera-jentene som rakk fotograferingen. .... Foto: FOTO: Kristin Tufe Haga

– Vi har allerede brukt enormt med timer på russejobb og planlegging, og har også etablert eget russefirma, forteller Soupe Opéra-jentene.

Klikk på bildet for å forstørre.

DAGEN DERPÅ: Ikke mye dagen derpå-stemning for russejenten fra Soupe Opéra. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

BLIDE: Ikke noe å lure på om disse jentene har det gøy sammen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

OSLO: Det er søndag morgen og dagen derpå for Soupe Opéra-russejentene. Lørdag var ”dekknavn”-fest, da slippes det foreløpige navnet på russebussen - nemlig Soupe Opéra. Det ordentlige bussnavnet er hemmelig helt frem til våren, foreøpig bussen også.I tillegg var det lørdag ”release” på russejentenes egen sang, og som er laget ifølge jentene av de ”kuleste” lokale artistene på Nordstrand, fra “verdenskjente” Sunroad Records!

Se videoen i høyre kolonne!

– Og sabla bra sang da, er jentene helt enige om!

– Ellers betyr Soupe Opéra egentlig ingenting, og det er bevisst i forhold til at mange andre velger navn utfra hvor ville og gærne de skal være i russetiden. Det trenger ikke vi å poengtere!

Men dekknavn-lansering og egen sang er bare litt av det som skal planlegges og finansieres i løpet av russetiden. For russetid og også businesstid.

Russebusiness

– Vi har allerde brukt enormt mye på russetiden, og da snakker vi langt fra bare om festing. Allerede i 10. klasse startet jo planleggingen – hvem skal være på buss sammen og så videre, sier jentene.

– Vi driver jo et lite russefirma som samler alt, også registrert i Brønnøysund. Og ved busskjøp, dugnadsinnsats, og egeninvesteringer, så må det også skikkelige kontrakter på plass, forteller de.

For russetiden er ikke snakk om småpenger, men jentene vil ikke ut med helt hvor mye cash og egeninnsats de selv investerer. Likevel, fra noen tusen til langt over millionen er slett ikke russeuvanlig, ifølge jentene.

Og med en advokatpappa her og en busskyndig-pappa der, så ordner deg seg for snille russejenter, både når det gjelder skikkelige kontrakter og det å ikke kjøpe russebussen i sekken, Nå gjenstår blant annet å få de siste sponsorene på plass.

Lært mye business

– Noen ganger har vi tenkt tanken om all jobbingen er verdt det? For det er jo egentlig bare 20 dager på våren som er den virkelige russetiden. Men nå er vi så godt i gang, så det er bare å stå på videre, sier de.

– Vi har det jo utrolig mye gøy sammen også, og ikke minst har vi faktisk så langt lært mye business av russebusinessen, sier Soupe Opéra-jentene.

Men noe overskudd av russebusinessen etter endt feiring - det regner jentene ikke med.

Jentene på Soupe Opéra-bussen er i alt 25 stykker (mange fra Nordstrand), og fra følgende skoler: Oslo Handelsgym, Fagerborg vgs., Elvebakken vgs., Hartvig Nissen vgs., Kristelig gymnasium (KG), Lambertseter vgs, Nordstrand vgs. og Wang gymnas – og selvsagt er jentene på Facebook.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag