RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russe-gøy uten å bruke penger


Christian Bjerkan, Eirik Befring, Tom Jonhaugen og Lasse Bjørnstad, elever ved media og kommunikasjon på Bjørnholt skole, i full fart på sparkesyklene som skal bringe dem rundt i hovedstaden i russetiden. Foto: Aina Moberg
Christian Bjerkan, Eirik Befring, Tom Jonhaugen og Lasse Bjørnstad, elever ved media og kommunikasjon på Bjørnholt skole, i full fart på sparkesyklene som skal bringe dem rundt i hovedstaden i russetiden. Foto: Aina Moberg
Fire gutter ved Bjørnholt skole vil være miljøriktige billigruss. De skal tilbringe de neste 17 dagene på røde sparkesykler, og uten velfylte bankkort i baklomma.

BJØRNDAL: – Vi synes ikke russetiden bare skal handle om penger og buss. Det er viktigere å kose seg med det man har, uten å bruke opp alle sparepengene sine. Derfor sparker vi oss gjennom russetiden på billig vis, og forurenser ikke mer enn luften vi selv puster ut, forteller Lasse Bjørnstad.

Sammen med klassekompisene på media og kommunikasjon, Christian Bjerkan, Eirik Befring og Tom Jonhaugen, gleder han seg til å feire at skolegangen er unnagjort.

Tull ble seriøst

– Det blir mange kule timer på sykkelen. Med en toppfart på 30-40 km/t skal det gå sykt fort nedover, og kanskje litt saktere oppover. Når vi ikke orker mer, så er det bare å slenge sykkelen på ryggen og reise kollektivt, smiler Eirik.

Han forteller at kommentarene fra andre medruss utelukkende er av det kule slaget.

– Men, vi får likevel ikke vervet flere sparkesykkelruss. Facebookgruppa vår teller fremdeles ikke flere enn 16 «venner». De fleste er istedenfor med på en av skolens 10-15 busser, innrømmer han.

Idéen om å sparke seg gjennom russetiden, fikk de fire ved en tilfeldighet.

– Det var egentlig tull, men ble seriøst like før påske. Vi visste ikke hva vi skulle gjøre. Så sier Lasse: sparkesykkel, eller? Ja, og så var vi i gang, sier Tom.

Bare litt lakk

– Tror dette blir mye morsommere enn å styre og ordne med buss i mange måneder, og ha all jobben med å få den solgt etter russetiden. Sparkesyklene har ikke kostet oss mer enn litt rød lakk, informerer Christian.

De fire russeguttene regner med å bruke 2.500 kroner i gjennomsnitt hver på feiringen.

– De som er med på buss har brukt minst 10.000 bare på den, sier Eirik.


Like før de legger ut på sin sparkende russetid, sier de følgende om hva som er best med å være sparkesykkelruss. Tom: å kunne kjøre i fylla, Erik: miljøvennlig, Lasse: billlig, Christian: behagelig i nedoverbakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere