*Nettavisen* Nyheter.

Russe-reunion på Berg

60 år etter at de i1947 feiret russe- tiden på Berg skole var kullet lørdag samlet igjen for reunion. Da kjørte de årets russebuss fra Berg gjennom byen og til Tusenfryd for å feire jubileet.

Berg: - Vi blir 36 russ som i løpet av dagen samles for å feire vårt russejubileum, sier Gerd Tengbon. Hun kan fortelle at de de siste årene har vært samlet oftere enn tidligere.
- Vi feiret 10, 20, 25 og helt til 40 år, før vi bestemte oss for å møtes oftere. Nå sees vi alle hvert 2,5 år og en gang i måneden på Bogstad for de som kan, legger Tengbon til. Hun snur seg for å hilse flere nyankomne russ velkommen med sprudledråper og russesalutt.
- Vi var alle rødruss og har fått med oss hatter og bannere helt tilbake fra 1947 i dag, fortellere russekomite-leder, Ørnulf Finstad og peker opp på et rødt banner som henger i russebuss-vinduet. Etter turen til Tusenfryd venter mer program for de spreke jubilantene.
- Det blir middag med mer på et hyggelig sted i Josefinesgate, og det kommer nok enda flere dit enn på denne bussturen, forteller Finstad, som synes det er stor stas at fornøyelsesparken Tusenfryd tar russekullet imot med åpne armer.
- Vi får fri entré, så pengene våre går til en hyggelig lunsj der ute før vi setter nesen hjem til Berg igjen, sier Finstad. Så går han for å samle russejubilantene for avgang.
- Vi er heldige med vær og oppmøte, så alt ligger til rette for at dette jubileet føyer seg inn i rekken av vellykkete russereunions, smiler Finstad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.