*Nettavisen* Nyheter.

Russebusser skal fjernes

Tre russebusser står på rekke og rad ved Njårdhallen. De er til hinder for trafikken og skal fjernes.

Huseby: Vaktsentralen ved Trafikketaten har fått melding fra politiet om tre parkerte russebusser i Morgedalsveien like over for Njårdhallen og skal nå undersøke saken. Per Bakke fra Huseby er en av beboerne som har sett problemene med russebussene.
- Det har hendt at jeg må snu og ta omveien om Radiumhospitalet på grunn av bussene. Ved store arrangementer eller treninger i Njårdhallen kan det tette seg totalt. Det blir ikke plass til biler i begge retninger forbi bussene og med parkering langs hele veien på begge sider blir det heller ikke plass til å kjøre til siden og slippe forbi motgående trafikk. Eneste alternativ er da at biler må rygge lengre strekninger. Man kan være glad for at det ikke har kommet snø så langt. Da vil brøytemannskapene få problemer her, sier Bakke.
En av bussene er registrert mens de to andre kun har gamle prøveskilter. Trafikketatens vaktsentral opplyser om at de legger på et 14 dagers varsel på uregistrerte kjøretøyer om at de skal flyttes. Siden vil de bli tauet bort.
- Det er verre hvis kjøretøyet er registrert, men det kan flyttes hvis det er til hinder for alminnelig ferdsel, sier vaktleder.
Per Bakke har gjennom årene sett mange russebusser som har stått og hindret trafikken.
- Hvorfor kan de ikke sette bussene for eksempel i Sørkedalen og gjøre avtale med en bonde. Der er det masse plass, oppfordrer Bakke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.