Russefeiringen er offisielt startet

Årest første russetreff på Tryvann går i kveld av stabelen. FOTO: Nils Skumsvoll

Årest første russetreff på Tryvann går i kveld av stabelen. FOTO: Nils Skumsvoll

I kveld er 10.000 russ klare for det første treffet på ”taket” av Oslo.

Jentebussen Lente Lawaai. Bak f.v Josefine Skoie, Sigrid Högström, Mille Bruun-Olsen og Kathinka Stockfleth. Foran f.v Tiril Waagaard, Camilla Engebretsen og Cornelia L'orange. FOTO: Christian Haksø.

Valkyrje 2011 håper å vinne kåringen for beste lysbuss. FOTO: Nils Skumsvoll.

DittOslo.no tok turen til Tryvann for å sjekke stemningen før feiringen går av stabelen.

Del

Les også: dittOslo kårer årets russebuss 2011

Lys- og lydrigging var i full gang og synet av et enormt antall lyd- og lysrigger var spektakulært. På den ellers så store og øde plassen, kunne det hele minne om en verdensstor rockescene. Og lydtrykket fikk kroppen til å riste, og stemmen til å vibrere.

Med syv bussringer, et van-land som vil romme over tusen vans, og med tidenes høyeste nivå på lyd og lysrigger, råder det ingen tvil om at kvelden kan bli minneverdig.

Vi tok en liten prat med to av bussene om deres forventninger til russefeiringen.

Høyt budsjett

Jentebussen Valkyrje 2011 består av 28 jenter. Flesteparten er barndomsvenninner som nå går på Nordstrand Videregående Skole, men bussen har også innslag fra skoler som Lambertseter, Elvebakken, Oslo Handelsgymnasium, Fagerborg, NTG og Treider.

– Vi satser på å vinne kåringen for beste lysbuss. Ellers håper vi på en sinnssykt kul russetid. Vi skal ha det kjempegøy og bli kjent med masse medruss, sier nordstrandsjenta Tonje Davidsen (18).

Hun forteller videre at navnet på bussen stammer fra norrøn mytologi. Ifølge Davidsen var valkyrjer kvinnelige dødsvetter som reiste ut til de store slagene og valgte hvem som skulle dø.

Jentenes medruss trenger imidlertid ikke å frykte døden. I følge Facebook-siden deres velger valkyrjene anno 2011 heller hvem som skal få være med inn i bussen deres – til Valhall. «Der fester vi hardt, drikker og slåss dag ut og dag inn frem til 16 mai da dommedag er over oss.» Og budsjettet for herligheten – halvannen million kroner.

Gjennomtenkt konsept

Mens noen satser stort på å vinne kåringer, er ikke det hovedfokuset for lysbussen Lente Lawaai.

– Det at vi er en lysbuss gjør vi mest for gøy. Vi har bare lyst å vise noe sammen, men å vinne er ikke det vi bryr oss om, sier Ingrid Moltke-Hansen (18).

Bussen består av 28 jenter fra Persbråten, Oslo Handelsgymnasium, Ullern og Fagerborg, og har et pent budsjett på 800 000. Jentene har jobbet hardt og flittig mot bussens konsept.

– Navnet kommer fra en musikkfestival i Sør-Afrika og betyr Spring Noise. Bussen vår tar deg med på en vår- og sommerfestival, forteller Moltke-Hansen.

Lente Lawaais budskap og oppfordring er å "lene seg tilbake og la tidenes VÅR-STØY omfavne deg", noe jentene selv har tenkt å gjøre i russetiden.

– Alle jentene gleder seg veldig, og ikke minst til hele opplevelsen. Nå skal vi bare ha det gøy, så det blir god stemning, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.