*Nettavisen* Nyheter.

Russefest på Rikshospitalet

MÅ VÆRE OPTIMIST: Elizabeth Solberg og Morten Schjoldager er russ av året. De hadde kreft som barn. Denne uken tok de med seg russebuss-kompisene og besøkte Rikshospitalet for å dele ut russekort. De vet bedre enn noen at slike lysglimt i tilværelsen er superviktig for barn som Marius Lund Moen (8). Han er inne til kreftbehandling i disse dager. Foto: Foto: Lars Weimoth

Marius (8) og Henrik (8) har kreft og er til tøffe behandlinger på Rikshospitalet. Russekort er blant de ting som setter farge på en vanskelig tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

BRA KORT: Henrik Petterson (8) og Marius Lund Moen (8) økte beholdningen av russekort betraktelig da russen tok turen på besøk til kreftsyke barn på Rikshospitalet. Foto: Foto: Lars Weimoth

Klikk på bildet for å forstørre.

FEST PÅ BUSSEN: Barnekreftforeningen koblet barn som er til behandling på Rikshospitalet med Oslo-russen. Det ble det festlig stemning av. Foto: Foto: Lars Weimoth

RIKSHOSPITALET: Tirsdag fikk de besøk av Ullern-russen Elizabeth Solberg (17) og Morten Schjoldager (17) som selv var kreftsyke som barn.

De vet så inderlig godt hva barna på sykehuset går gjennom.

LES OGSÅ: Hele landet sender Oliver russekort

Lever for positive opplevelser

Derfor tok de med seg kompisene sine i to glade russebusser, jentene i sin rosa «Copacabana» og gutta i en blågrå «Grand Finale 2014», og kjørte ens ærend til Rikshospitalet for å møte Marius og Henrik og de andre barna.

De mange lommene i russedressene var fylt til randen med russekort.

– Jeg vet hvor viktig disse positive opplevelsene er, det å komme seg bort fra sykdommen om så bare for et øyeblikk, sier Elizabeth.

Det ble satt meget stor pris på.

– Jeg har en hel skoeske full av russekort fra før, men jeg har ikke telt dem. Det skal jeg gjøre når jeg kommer hjem, forteller Marius Lund Moen (8) fra Rena.

Han har en ny uke foran seg på sykehus i Oslo. Dagene er lange. Fasting, prøver og behandling står på programmet. Møtet med russen i regi av Barnekreftforeningen ville han derfor absolutt ikke gå glipp av.

– Russen har kule biler og kule busser, slår han enkelt og greit fast når vi spør hvorfor det er så stas med russen.

SE VIDEO FRA JENTEBUSSEN «COPACABANA»

Viktig arbeid

Noen av barna som hadde gledet seg til å møte russen tirsdag, var dessverre for syke til å bli med på moroa. Slik var det også for Theodor Åslie (7), som nylig fikk tilbakefall av kreft og er i gang med behandling for andre gang i sitt unge liv.

En av Theodors mindre alvorlige bekymringer var imidlertid at han i denne perioden ikke skulle få tak i russekort.

Takket være en kampanje på Facebook strømmer det nå inn russekort til ham fra hele landet.

For Elizabeth Solberg og Morten Schjoldager nærmer russefeiringen seg slutten. De ble friske fra kreftsykdommen de hadde som barn.

Derfor er det en ekstra spesiell opplevelse å ta med seg russevennene sine på besøk til Rikshospitalet.

– Det er viktig for oss å støtte det viktige og fine arbeidet Barnekreftforeningen og sykehuset gjør, sier Elizabeth.

SE VIDEO FRA GUTTEBUSSEN «GRAND FINALE 2014»

Gir håp

Barnekreftforeningen tilbyr hjelp til de som har barn under behandling og følger opp de som sliter med seneffekter og som opplever å miste sitt barn i kreft. Foreningen var også på plass med sine gode hjelpere på Rikshospitalet.

– Jeg blir så stolt og glad når våre medlemmer stiller opp på denne måten. De vet hva barna på sykehuset går igjennom og hvor viktig det er med glade øyeblikk i en tøff tid med behandling på sykehus.

– På denne måten gir de barna håp, styrke og glede i en vanskelig tid, sier Marianne Gunnerud, hovedstyreleder i Barnekreftforeningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag