RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russegutter forsøkte å stjele EKTs høner


Denne hvite og spraglete høna ble funnet i en pappeske uten tilgang til luft. Bare tilfeldigheter reddet henne fra den sikre død etter mishandlingen. FOTO: Privat
Denne hvite og spraglete høna ble funnet i en pappeske uten tilgang til luft. Bare tilfeldigheter reddet henne fra den sikre død etter mishandlingen. FOTO: Privat
EKT på Ekeberg har tre ganger i mai hatt opprivende opplevelser med høner. En gang forsøkte russ å stjele høner midt på natten. To andre ganger er stjålne høner kommet til rette etter ren mishandling.

EKEBERG: Første episode dreide seg om russ som forsøkte å stjele en høne. De ansatte frykter dyremishandlingen skjer for å få knuter i russelua.

Dette skjedde natt til 7. mai cirka klokken 05 om morgenen. Da våknet Beate Fjeld Ulleland som bor på gården av bråk og kakling utenfor. Hun sto opp, gikk ut i stua, og så ut av vinduet. Der så hun fire rødruss, alle gutter, inne på området.

De hadde med seg pinner og flere pappkartonger/esker. To av dem var på vei mot hønseburet på tunet, mens de to andre var på vei mot hønseboksen i stallen, hvor hønene har fri åpning til å gå inn/ut som de vil via en luke i vinduet.

– Jeg åpnet stuevinduet, og skrek en lang frase mindre hyggelige gloser om at de skulle se til å komme seg ut fortere enn svint. Etter cirka tre minutter forsto de alvoret, noe motvillig, men klatret over gjerdet og ut av husdyrparken. Jeg ringte også politiet i håp om at de skulle rekke å komme og gi russen et par kraftige alvorsord, og ikke bare slippe unna med mine gloser. Jeg så politiet komme, men etter hva jeg vet fant de ikke russen, sier en sint og oppgitt Beate Fjeld Ulleland.

– Dette er levende uskyldige dyr! Ikke leketøy! Det forskrekker meg virkelig at det er mulig å ha et slikt syn på dyr, og jeg er rystet over at ungdommen ikke har respekt for disse som individer. Fest og ha det gøy for all del, men la stakkars uskyldige dyr være i fred, sier hun.

Fant høne

Dagen før denne hendelsen ble det også levert en høne utpå dagen av en kvinne som hadde funnet den i sin hage. Hun hadde angivelig sett noen russ i forbindelse med dette.

– Senere utpå dagen snakker jeg med drifter av Ekeberg Minigolf, og han fortalte meg at det også var gjort herverk på minigolfen. Han hadde funnet kuen som er en del av den røde banen i skogen bak anlegget, med flere avknekte deler, sier Beate Fjeld Ulleland.

Ikke slutt

Etter dette håpet de ansatte og ledelsen ved EKT at hønsetyveriene var et avsluttet kapittel. Men 15. mai ble en forkommen høne funnet i en pappeske på et område hvor det dumpes hageavfall bak kunstgressbanen på Ekebergsletta.

– Pappesken var forseglet med en sten slik at høna ikke klarte å rømme. Uten tilgang på luft, vann og mat var allmenntilstanden til høna sterkt nedsatt. Heldigvis ble den funnet i tide, forteller Cecilie Brandett Tokerud som jobber på EKT Rideskole og Husdyrpark.

De to kvinnene er begge fortvilet over at unge mennesker åpenbart har moro av å stjele og plage uskyldige dyr.

Michael Falch, styreleder ved EKT er ikke mindre sint. Han har ingen forståelse for at russ bruker plaging av dyr som underholdning, og vil ikke nøle med å kontakte politiet igjen om han finner ut hvem i russedrakt som oppfører seg på denne måten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere