RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russejenter på troféjakt


Skal bli best: Jentene jobber på spreng for å få ferdig russebussen. Foran fra venstre: Tina Skeime, Christine Isaksen og Ingrid Pay. Bak fra venstre: Benedikte Heie, Miriam Conesa Holmeyde, Vilde Emilie Aronsen og Lene Aronsveen. foto: Alexander Synstad
Skal bli best: Jentene jobber på spreng for å få ferdig russebussen. Foran fra venstre: Tina Skeime, Christine Isaksen og Ingrid Pay. Bak fra venstre: Benedikte Heie, Miriam Conesa Holmeyde, Vilde Emilie Aronsen og Lene Aronsveen. foto: Alexander Synstad
Med et svimlende budsjett og god dugnadsånd vil de knuse all motstand med sin russebuss. Jentene fra blant annet Ullern og Persbråten jobber på spreng for å få "Trofé" klar til russefeiringen.

ULLERN/SKEDSMOKORSET: Det hamres, snekres, fnises og slites i den gamle bussen. Den står utenfor et verksted på Skedsmokorset. Om et par uker vil den, sammen med andre russebusser skrike om oppmerksomhet på russestevnet på Tryvann. Da med et monsteranlegg og 40 høyttalere som skal pøse ut brutale mengder med lyd. Total prislapp: Om lag én million kroner. Ja, du leste riktig.
Jentene satser knallhardt på å få til måneden i sitt liv.

Vi er en satsebuss. Det betyr at vi satser på å bli best i en kategori. Vi SKAL bli best på lyd. Vi skal leie det samme anlegget som ble brukt under MTV Music Awards. Vi tror det skal dunke ganske bra, sier Benedikte Heie.

Hun er én av 27 jenter som har jobbet med prosjektet i to år. For det må kalles et prosjekt når det skal hankes inn sjåfør, Dj, snekres bardisker og spilles inn egne låter for bussen.

Da løper utgiftene fort. Bare bussen alene kostet 270.000 kroner.

Dugnad og sponsing

Jentene begynte å spare til drømmebussen for to år siden. I tillegg har de jobbet dugnad. Alle pengene har gått rett i busskassen. I tillegg har de fått sponset en god del.

Vi har skrudd på jentesjarmen i butikker, og fått masse ting. Du må være litt sleip, vet du. Det er klart snakk om mye penger. Men vi gjør det meste selv. Dessuten har sjåføren vår hjulpet oss mye, sier Heie og viser fram to bardisker som er under oppføring.

En av konkurrentene har visst nok leid inn interiørkonsulent til sin buss. Sånt fnyser jentene av.

Det er litt juks, mener de.

Bare én gang i livet

Jentene forstår at russebussprosjektet kan høres vanvittig ut. Men slik er det blitt blant russen, særlig i Oslo-området. For hvert år brukes det mer og mer penger på mer stæsj og lyd.

Dette gjør vi bare én gang i livet. Det er absolutt verdt alt slitet. Og slitt har vi. Dette har kostet blod. Bokstavelig talt, sier Tina Skeime.

Hun viser fram pekefingeren som fikk stygg medfart av en sirkelsag.

- Trist å selge

Jentene har blitt glad i bussen sin. De gruer seg litt til når den skal selges etter russetiden. Men jentene, som er en salig blanding av elever fra Ullern, Persbråten, Oslo Handelsgym og Nissen, håper å få tilbake en del av pengene sine også. Inntil da består livet av kriblende forventninger, søvnløse netter, og mye festing.

Vi gleder oss noe så sinnssykt, sier jentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere