RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russen fikk kondomer fra ungdomspolitikere


Herman Aleksander Dahl og Jenny Clemet von Tetzschner i arbeidsutvalget til Oslo Unge Høyre delte ut kondomer til russen på Tryvann sammen med Benjamin Bornø, leder i Nordstrand Unge Høyre.
Herman Aleksander Dahl og Jenny Clemet von Tetzschner i arbeidsutvalget til Oslo Unge Høyre delte ut kondomer til russen på Tryvann sammen med Benjamin Bornø, leder i Nordstrand Unge Høyre. Foto: FOTO: UNGE HØYRE
Oslo Unge Høyre ønsker bedre helsetilbud for unge. I helgen tok politikerne saken i egne hender og delte ut kondomer til russen.

TRYVANN: Helsestasjonene er viktige for ungdommers helse, mener Oslo Unge Høyre. Her kan ungdom få både informasjon og gratis prevensjon.

– Åpningstidene for helsestasjonene er ikke tilpasset ungdom. Vi ønsker å styrke helsetjenesten i kommunen slik at ungdom får et bevist forhold til seksualitet og kjønnssykdommer, sier Herman Aleksander Dahl i Oslo Unge Høyre.

Del på Facebook

Viktige kondomer

I påvente av økt satsing på helsestasjonene, tok han og to partikolleger turen opp til russens treff på Tryvann i helgen og delte ut gratis kondomer.

– Når vi vet at 22 prosent av Norges befolkning har hatt minst en kjønnssykdom i løpet av livet, viser det at den forebyggende satsningen har vært for dårlig over lang tid, sier Dahl.

Nå vil han at bedre tilbud ved helsestasjonene skal gjøre ungdom bedre rustet til å unngå å bli smittet.

Godt tatt i mot

Russen fikk både gode råd og kondomer med seg på veien av ungdomspolitikerne fra Høyre.

– Mange var nok overrasket over at vi delte ut gratis kondomer, men det var effektivt for å få oppmerksomhet om en viktig sak, sier Herman Alexander Dahl.

Nå håper han på bedre helsetilbud og ungdomshelse etter høstens valg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere