*Nettavisen* Nyheter.

Russen fikk kondomer fra ungdomspolitikere

Herman Aleksander Dahl og Jenny Clemet von Tetzschner i arbeidsutvalget til Oslo Unge Høyre delte ut kondomer til russen på Tryvann sammen med Benjamin Bornø, leder i Nordstrand Unge Høyre. Foto: FOTO: UNGE HØYRE

Oslo Unge Høyre ønsker bedre helsetilbud for unge. I helgen tok politikerne saken i egne hender og delte ut kondomer til russen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Politikerne fra Unge Høyre ble tatt godt imot av russen. Foto: FOTO: UNGE HØYRE

TRYVANN: Helsestasjonene er viktige for ungdommers helse, mener Oslo Unge Høyre. Her kan ungdom få både informasjon og gratis prevensjon.

– Åpningstidene for helsestasjonene er ikke tilpasset ungdom. Vi ønsker å styrke helsetjenesten i kommunen slik at ungdom får et bevist forhold til seksualitet og kjønnssykdommer, sier Herman Aleksander Dahl i Oslo Unge Høyre.

Del på Facebook

Viktige kondomer

I påvente av økt satsing på helsestasjonene, tok han og to partikolleger turen opp til russens treff på Tryvann i helgen og delte ut gratis kondomer.

– Når vi vet at 22 prosent av Norges befolkning har hatt minst en kjønnssykdom i løpet av livet, viser det at den forebyggende satsningen har vært for dårlig over lang tid, sier Dahl.

Nå vil han at bedre tilbud ved helsestasjonene skal gjøre ungdom bedre rustet til å unngå å bli smittet.

Godt tatt i mot

Russen fikk både gode råd og kondomer med seg på veien av ungdomspolitikerne fra Høyre.

– Mange var nok overrasket over at vi delte ut gratis kondomer, men det var effektivt for å få oppmerksomhet om en viktig sak, sier Herman Alexander Dahl.

Nå håper han på bedre helsetilbud og ungdomshelse etter høstens valg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.