RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russen samlet inn en halv million til Kreftforeningen

800 russ fra Oslo og Akershus samlet inn en halv million kroner til Kreft- foreningens innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft i vinter.

Oslo: Fredag 31. mars inviterte generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, årets russepresident Vegard Rødseth Tokheim til foreningens lokaler for å takke ham for innsatsen. Rødseth Tokheim forteller om mye stress og gøy ved å være med på årets innsamlingsaksjon.
- Vi gikk rundt med bøsse, og opplevde stor giverglede i boligområdene i Asker og Bærum. I byen var folk derimot mer gniene, og sa de ikke hadde penger. Noe bedre gikk det da vi fikk innpass på enkelte arbeidsplasser, og gikk rundt og samlet inn penger der. Når noen ga, ville ikke kollegene være dårligere. Vi er svært fornøyde med resultatet. I fjor fikk vi inn 60 000 kr. I år hadde vi valget mellom å støtte Mot Rasisme, Unisef og Kreftforeningen. Valget falt på Kreftforeningen fordi vi synes foreningen er flinkest, alle kan assosiere seg med kreftsaken og forholde seg til den og vi kjenner alle noen som har eller har hatt kreft, sier han.
Anne Lise Ryel var imponert over hva russen hadde fått til.
Russen har stilt opp som bøssebærere og vært med på å skape oppmerksomhet og økt giverglede. Vi er svært takknemlige for innsatsen, og vi lurer egentlig på hvordan russen har klart å samle inn så mye penger.
Rødseth Tokheim forteller at de har vært flinke til å skaffe bøssebærere, til tross for kulda, og har vært pågående for å få folk til å gi. Det oppstod også konkurranse mellom russen om å få inn mest penger. Russen fikk sponset rosa gensere som bøssebærerne hadde på seg. I tillegg kunne de som var med knytte en glorie i russelua.
- Det er fint å kunne rette opp det dårlige ryktet vi fikk for festbråk, og vise at russen er ansvarsbevisste og voksne personer, avslutter Rødseth Tokheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere