RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Russens gode gjerning


Lene Moen Vik (t.h.) og Astrid Sægrov kunne fortelle at det er kamp om de mest attraktive veiene. Solveien gikk først, sier de.
Lene Moen Vik (t.h.) og Astrid Sægrov kunne fortelle at det er kamp om de mest attraktive veiene. Solveien gikk først, sier de.
Mye tid og penger går med i forberedelsene til russefeiringa. I helgen fant russen likevel tid til å samle in penger til en skole i Zambia.

LAMBERTSETER: Når vi bruker så mye penger på russebussen er det fint å kunne gi noe tilbake også, sier Magnus Solvik som både samlet inn penger og sto for utdeling av pannebånd til avgangselevene som deltok på Russens humanitære aksjon i helgen.

I Oslo var Lambertseter én av tre baseskoler for utdeling av bøsser og ruter.

På hele aksjonen håper vi å få inn 1,2 millioner kroner for å fullfinansiere skolen, sier Magnus Solvik.

Penger på tull

Russ som Nordstrands Blad snakket med viste engasjement og ivret etter å delta på aksjonen, kanskje for å bøte på dårlig samvittighet i forhold til eget forbruk i russetida.

Dette er et veldig godt initiativ og vi får muligheten til å vise at vi bryr oss om andre ting enn å lage bråk, sier Ida Børstein.

Det skulle bare mangle egentlig. Vi bruker ekstremt mye penger på tull og da er det veldig all right at vi kan bidra gjennom SOS-barnebyer, sier Tobias Schmidt.

Humanitært engasjement

På Rema på Lambertseter prøvde Magnus Solvik og Bjørn Erik Braaten å samle penger fra travle helgehandlere. I konkurranse med et treningssenter var det ikke lett å få oppmerksomhet og mange strenet rett forbi.

Likevel var den noen som ga, og tilbakemeldingene på russens humanitære engasjement var positivt.

Det er bra at de bruker kreftene sine på en humanitær aksjon og ikke bare på å bygge svære busser og ødelegge nattesøvnen for oss andre, sier Hroar Møthe fra Holtet.

Solveien mest populær

Lene Moen Vik og Astrid Sægrov hadde ansvaret for utdeling av ruter til russen. De kunne fortelle om ivrige russ som kjemper om de mest attraktive veiene.

Det er kamp om de rutene hvor de regner med at det er mest penger. Solveien gikk først for å si det sånn, sier Lene Moen Vik og Astrid Sægrov.

Også representantene fra SOS-barnebyer var imponert over russens engasjement.

Det er flere påmeldte i år enn i fjor. Det er veldig gøy å se at russen tar eget ansvar og vi håper russen blir med som frivillige etterpå også, sier Tonje Ruud Camacho som er frivillig i SOS-barnebyer.

I fjor ble det samlet inn 1,5 millioner kroner. Målet i år er 1,2 millioner, og hvis det nås kan russen skryte på seg å ha fullfinansiert en barneskole for 360 barn i Zambia.

Pengene blir talt opp på mandag og resultatet av aksjonen vil være klart på tirsdag eller onsdag.

Vi som tar skolegangen for gitt her i Norge har nå muligheten til å bidra andre steder. Hvis vi gjør det like bra som i fjor er skolen fullfinansiert, sier Nina Edholm i SOS-barnebyer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere