Russepresidenten: - Et flott initiativ!

Russesjefen i Oslo, Rikke Jordbræk, synes bydelens parkeringsinitiativ er veldig bra! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Russesjefen i Oslo, Rikke Jordbræk, synes bydelens parkeringsinitiativ er veldig bra! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ingen russebusseiere har så langt kontaktet bydelen om tilrettelagt parkering, men russesjefen i Oslo liker forslaget.

Et sikkert vårtegn er når russebusser ankommer Oset utfartsparkering (Kjelsås) for diverse oppgradering. Kristin Tufte Haga

NORDRE AKER: Tidligere i vinter skrev Nordre Aker Budstikke om bydelsutvalget som foreslo tilrettelagt russeparkering - regulert i kontraktsform - med Nordre Aker-russen. Noe av bakgrunnen for tiltaket var beboerklager på forsøpling mm. fra russebusser. Men ifølge bydelsadministrasjonen har den til nå ikke mottatt noen henvendelser fra russebusseiere.

Oslo-tilbud?

- Jeg synes dette initiativet er flott, så lenge det ikke blir for komplisert og tungvint å få til en slik parkeringsplass. Jeg har kun hørt om få klager om problemstillingen generelt i Oslo. Men at det kan være et problem, kan jeg forstå, sier russesjefen over alle sjefer i Oslo, Rikke Jordbræk - president for russens hovedstyre 2009.

- Vi vil imidlertid formidle denne saken videre til neste års russekull. Kanskje det kan være med å legge til rette for flere parkeringshenvendelser i Nordre Aker, og kanskje få utvidet tilbudet til å gjelde over hele Oslo. Flere vil sikkert etter hvert da benytte seg av et slikt russebuss-parkeringstilbud. Kanskje har ikke Nordre Akers tilbud blitt godt nok kjent for russen, sier Rikke.

I avisen

Forslaget fra bydelen ble blant annet kjent gjennom Nordre Aker Budstikke.

- Budstikka hadde også et oppslag om saken der russepresidenten ved Berg vgs. ble intervjuet. Hennes kommentar viste liten interesse for slik parkering. Etter den uttalelsen gjorde vi ikke mer med saken, og ingen fra russe-miljøet har så vidt jeg vet, tatt noen kontakt med bydelen om saken, sier spesialkonsulent Knut Hammervold i bydelsadministrasjonen i Nordre Aker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.