Russeredaktør

Isabel Schultz Karlsen fra Abildsø skal sørge for at russen i Oslo og Akershus er godt informert det nærmeste året. Hun er redaktør for informasjonsmagasinet Blekka.

Abildsø: Isabel Schultz Karlsen ble valgt til redaktør av Russen 2007s informasjonsmagasin Blekka.

Jeg ble valgt via en sms-avstemning. Vi kunne melde oss på som kandidater til de forskjellige vervene, og etter avstemningen gikk fem personer videre til en intervjurunde, forteller russejenta.

Hun har vokst opp på Abildsø og går nå på allmennfaglinja ved Lambertseter videregående skole.

Gratis

Magasinet er i A4-format og deles ut gratis til alle de videregående skolene i Oslo og Akershus.

Der informerer vi om det som er aktuelt for ungdom, ikke bare for russen. Det blir oversikt over arrangementer og tips og triks til russen. Vi har også noen reportasjer. I det siste nummeret er det blant annet en om rosarussen i en barnehage og en artikkel om Tone Damli Aaberge.

20.000

Magasient finansieres av reklame og skal komme ut 4-5 ganger i løpet av skoleåret. Hver utgave er på ca. 50 sider og trykkes i rundt 20.000 eksemplarer.

De to første er det Russens Organisasjonskomité som har hatt ansvaret for. Nå er det vi i styret som skal gi ut de neste magasinene. Den første utgaven vil blant annet fortelle om hvem vi er, forhånds om forskjellige arrangementer og reportasjer. De som ønsker det kan sende inn reportasjer, og om de er gode kommer de med i magasinet, forteller hun.

Leder

En av jobbene som redaktør er å skrive leder. Isabel har akkurat begynt å skrive på den første.

Den skriver jeg sammen med russepresidenten. Lederen handler om at russetiden ikke bare skal dreie seg om penger og den største bussen. Vi vil at russen skal huske på at de ikke bare skal ha fokus på russetiden, men også på at det kommer eksamener. Det er litt vanskelig å skrive leder. Det skal ikke bli for kjedelig. Dessuten skal den ha litt humor samtidig som den skal være litt samfunnskritisk, sier hun og tar fatt i blokk og penn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.