RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rusten og røykfull indierock


Mitch Mitchell har en egen mann bak scenen som forer ham med røyk. Gitaristen i Guided By Voices setter en ny standard for musikalsk kjederøyking.
Mitch Mitchell har en egen mann bak scenen som forer ham med røyk. Gitaristen i Guided By Voices setter en ny standard for musikalsk kjederøyking. Foto: FOTO: Odd-Inge Rand
Karene i Guided By Voices er blitt eldre. Men de leverer på overskudd, rutine og sigaretter.

Rimelig unikt er det uansett at konserten på Øyafestivalen er den eneste det gjenforente Ohio-bandet  spiller i Europa. De har faktisk ikke vært i Europa siden 2002, og i år har de takket nei til store festivaler i Spania og England.

Del på Facebook

Avslappet energi

Siden storhetstiden på 90-tallet har frontfigur og vokalist Robert Pollard i likhet med bandkollegene grånet i håret, og Pollards stemme er også rimelig rusten i innledningen. Utover i konserten kommer den seg noe, med god hjelp av varmere stemmebånd, noen slurker whisky, fengende låter og et par sigaretter.

Dagens besetning av Guided By Voices består av Tobin Sprout (gitar, vokal) Mitch Mitchell (gitar), Greg Demos (bass) og Kevin Fennel (trommer), i tillegg til sjefen sjøl, Robert Pollard. De virker å være på en fin guttetur, og har en avslappet framtoning på scenen; verken opptatt av kulhetsfaktor eller motebildet, ser det ut til.

Særlig er det fascinerende at gitarist Mitch Mitchell har en egen mann bak på scenen som tenner sigarettene hans, og Mitchell blåser opp minst en røyk per låt så mannen har nok å gjøre.

Fengende og vindskeivt

Bandet ble startet allerede i 1983, men det var først på 90-tallet at de fikk betydelig anerkjennelse for musikken min. På Øyafestivalen henter bandet låter fra albumene Bee Thousand (1994), Under The Stars (1996), Propeller (1992) og Alien Lanes (1995).

Låter som #2 in the Model Home Series, Cut Out Witch, I Am a Scientist, Tractor Rape Chain, A Good Flying Bird og Game Of Pricks skrangler fengende og sjarmererende vindskeivt over scenekanten og ut til et publikum hvor brorparten nok ikke har inngående kjennskap til Guided By Voices’ låtmateriale.

Hyller norsk gjestfrihet

Robert Pollard tørker svetten i pannen, titter opp på ettermiddagssolen og mener at bandet alltid kommer med solskinnsgaranti til sine festivaljobber. Dessuten synes han nordmenn er et usedvanlig gjestfritt folkeslag.

Pollard prater ikke mye mellom låtene, men sier det er fordi han vil spille mange låter og gi festivalpublikummet på Øya valuta for pengene.

Og det får de, om enn i en noe rusten valør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere