RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ruster opp på Romsås

Vannledningsnettet på Romsås ble lagt i 1970. På den tiden var ledningene ikke beskyttet med innvendig belegg. Nå er det fare for at vannledningene ruster, men vann- og avløpsetaten i Oslo kommune er føre var og starter nå belegging av alle ledningene på Romsås.

Romsås: Prosjektet med å forbedre nettet inngår som en del av sanringsplan vann i Oslo kommune. Hensikten med planen er å forbedre vannkvaliteten og redusere vannlekkasjene med 50 prosent frem til 2010.
Rustfritt - foreløpig
Arbeidet på Romsås kommer til å starte nedenfor senteret allerede i neste uke, mens jobben med vannrørene på oversiden av senteret starter i månedsskiftet mai/juni.
Det er satt av mellom åtte og ti måneder til prosjektet, og arbeidet begynner med spyling av rørene. Prosjekterer i vann- og avløpsetaten, sivilingeniør Bjørn Foslund mener dette er et arbeid som må settes i gang før forfallet kommer for langt.
- Ledningene som ligger her i dag er ikke beskyttet med noe som helst belegg. Vi har sjekket rørene, og de er ikke gjennomrustne - foreløpig. Hvis vi ikke gjør noe, risikerer vi at rørene ruster og at det blir hull fra innsiden av ledningene. Noe som vil føre til lekkasje, forklarer Bjørn.
Kortvarige vannavslag
Rørene er sjekket, og de har vist seg å være i god stand. Derfor er det viktig å sette i gang arbeidet så fort som mulig, mener sivlingeniøren. Beboerne i de berørte områdene vil merke prosjektet ved kortvarige vannavslag når det anlegges provisorisk vannforsyning og når den provisoriske vannforsyningen demonteres.
- Vannavslagene vil bli varslet med oppslag i oppgangene. Omkomblingene til provisorisk vannforsyning vil bli gjort så raskt som mulig. Vannet kan komme til å bli borte i toppen seks timer. På grunn av at vannstrømmen i rørene vil bli snudd, kan det forekomme brunt vann i anleggsperioden. Vannkvaliteten bør derfor sjekkers før hvitvask, oppfordrer Bjørn.
Saneringsplan vann-prosjekt har en kostnadsramme på 600 million kroner. Åtte millioner av disse er satt av til Romsås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere