*Nettavisen* Nyheter.

Ruter får ikke mer penger

FÅR IKKE PENGENE DE TRENGER: Budsjettet er endelig bestemt, og Ruter får 65 millioner mindre enn de trenger. Foto: Arkiv

Budsjettet for hovedstaden ble endelig vedtatt i går. Det vil si at lommeboka er lukket, og at Ruter ikke får alle pengene de ønsket seg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Abdullah Alsabeegh er skuffet over pengepotten Ruter får. Foto: Arkiv

OSLO: I går ble budsjettet for Oslo vedtatt.

Partiene Høyre, Venstre, Frp og KrF har tidligere gått inn i et budsjettforlik, så det var ingen store overraskelser i denne omgang.

97 millioner til Ruter

Det gikk ikke så godt for Ruter.

97 millioner er det som i går ble vedtatt, mens kollektivtransportfirmaet har ønsket seg 160 millioner kroner.

– Arbeiderpartiet ville gi 162 millioner til sammen, slik at Ruter ville få det de pengene de trenger, sier Abdullah Alsabeehg, Fraksjonsleder i bystyrets Samferdsels- og miljøkomité.

Han er skuffet over de borgerlige partienes budsjettforlik, og spesielt skuffet er han over Venstre.

– Arbeiderpartiet er kollektivpartiet. Ruter trenger penger for å opprettholde godt og billig tilbud, og det ville vi gi, sier Alsabeehg.

Dette fikk ikke sosialistene flertall for, da den borgerlige blokken står sterkt samlet.

Ville sette av penger til tunnel

Det borgerlige og sosialistene er heller ikke helt enige om T-banetunnelen gjennom sentrum.

I budsjettet står det at byrådet skal ta opp fremdriften og planleggingen av tunnelen. Ap og Sv foreslo at byrådet skulle starte planlegging og prosjektering av ny T-banetunnel gjennom Oslo sentrum, samt foreslå finansieringsløsninger. Dette fikk de ikke igjennom.

– I tillegg ville vi sette av fem millioner kroner til prosjektering av ny T-banetunnel. Dette fikk ikke flertall for, kommenterer Alsabeegh.

Nytt cricketanlegg

Men noe var politikerne enige om, og det dreide seg om cricket.

Byrådet er nå bedt om å orientere om situasjonen for cricket i Oslo, med vurdering av områder som kan benyttes til nytt cricketanlegg med internasjonal standard. Norges Cricketforbund skal inkluderes i arbeidet.

– Dette forslaget fremmet Arbeiderpartiet og ble enstemmig. Frp har flere ganger kalt seg selv for idrettspartiet, men ingen gir mer til idrett gjennom budsjettet enn Arbeiderpartiet. Cricket er et eksempel på en idrett som Frp kunne gjort noe med når de var i posisjon, sier han.

Private barnehager

Det satses stort på private barnehager neste år. 850 barnehageplasser skal etableres neste år, og halvparten av disse skal være i privat regi.

- Alle gode krefter må med for å få til full barnehagedekning i byen. Byen er i stor vekst, sier leder av kultur- og utdanningskomiteen i bystyret, Øystein Sundelin (H).

De tomtene som allerede er regulert til barnehagetomter, skal nå stiles til disposisjon til privat utbygging.

Nye barnehager som etableres i kommunale bygg, skal driftes av private.

- Fordelen for kommunen er konkurransen, men det aller viktigste er at vi får et bredt tilbud og mangfold med både private og kommunale barnehager, sier Sundelin.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.