RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ruter og Holmenkollbanen

Planleggerne i Ruter lever tydeligvis i en annen virkelighet enn det vi som brukere av banen gjør. Siste stopp Holmenkollen, GLEM DET!!

Den 11. desember skriver de følgende i Aftenposten: "Tenk tanken, inn i en tunnel, så ut av tunnellen og inn på en stasjon hvor en fra toget har utsikt over så vel arenaen som byen og fjorden."

Det er altså deres visjon. Min visjon er en Holmenkollbane som tar vare på alle sine trafikanter, også de som bor høyt oppe i åsen. Bare tanken på eksosspyende busser på vinterføre opp de smale, svingete veiene, mange uten fortau, får meg til å lure på om folkene i Ruter egentlig har greie på hva de driver på med! Er miljø og forurensning helt glemt? Har de tenkt ut hvordan overgangen fra bane til buss vil arte seg en skisøndag med ski, staver, kjelker, skrikende unger og stressede voksne? Eller for "tanter" og barn på vei til onkel Tomms tumleplass?

Og hva med bussen som må snu på Lillevann fordi det ikke går vei videre, bare bane? Siste nytt nå er at Ruter synes å være i tvil om hva de mener og hvorfor, så det er betryggende å lese at byantikvaren er på banen og kan rydde opp, og forhåpentligvis få banen fredet som det kulturminne den er.

Aller best ville en forlengelse av banen være, men først og fremst må vi protestere på det aller verste som kunne skje: Ruters tanke om Holmenkollen siste stopp!!!

Vera Stove Lorentzen

Gråkamveien

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere