RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Ruter og politiet advarer mot stjålne billetter

Et tyveri av billetter hos en av Ruters underleverandører gjør at Ruter nå advarer folk mot å kjøpe stjålne billetter og kort for kollektivtrafikkreiser i Oslo og Akershus. Ikke bli fristet til å kjøpe billetter utenom ordinære salgssteder, sier informasjonssjef Gry Isberg i Ruter.

Sist helg ble billetter for kollektivreiser i Akershus stjålet fra et lager eiet av selskapet Distribusjons-partner. Det er sannsynlig at disse billettene vil bli forsøkt solgt.

Tyvene vil få en tøff jobb om de har tenkt å omsette billettene i penger. Tyveriet er meldt til politiet, og vi har full oversikt over nummer på alle stjålne billetter. Om noen forsøker å bruke disse billettene vil vi oppdage det ved kontroller. Alle billettutsalg vil også fange opp om noen forsøker å bytte inn disse, sier Gry Isberg i Ruter.

Straffbart å kjøpe stjålne billetter

Politiet advarer folk mot kjøp av billetter på gata eller utenom ordinære salgssteder:

Om noen blir tatt med stjålne kort kan det være straffbart, sier politiinspektør Audun Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

Han understreker at man kan bli tiltalt for heleri eller bedrageri ved kjøp/bruk av billetter og kort man burde forstått er stjålet. Dette kan straffes med både bøter og fengsel. Kristiansen oppfordrer folk om å melde fra til politiet om de skulle bli tilbudt billetter på denne måten.

Tiltak for økt sikkerhet

Tyvene fikk med seg ulike typer billetter for reiser i Oslo og Akershus. Ruter har nå bedt Distribusjonspartner om en gjennomgang av deres rutiner i forbindelse med lagring av billetter. Sikkerheten rundt lagringen blir nå ytterligere skjerpet.

- Vi har strenge krav til sikkerhet rundt lagring av billetter og vi har nå bedt Distribusjonspartner å gjennomgå sine rutiner på dette, sier Gry Isberg.

Kunder som har kjøpt sine reisekort gjennom ordinære salgssteder trenger ikke bekymre seg for om deres kort kan være stjålet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere