RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røverhistorier fra Gatas Parlament


Gutta i Gatas kommer med sin selvbiografi fra framtida i dag. FOTO: PROMO
Gutta i Gatas kommer med sin selvbiografi fra framtida i dag. FOTO: PROMO
I dag debuterer Elling, Aslak og Don Martin med boka «Gatas Parlament - Røverhistorier & raptekster». – Den kommer til å avsløre i større grad hvor dumme idioter vi er, lover Don Martin.

OSLO ØST: Østkantbandet Gatas Parlament debuterte som band på Blitz i 1993. Siden den gang har de vært både elsket av publikum, hyllet av anmelderne og arrestert av politiet. Sånt blir det mange røverhistorier av, og i dag kommer boka som inneholder både en salgs selvbiografi, samt en komplett samling av Gatas tekster.

Tilbake til framtida

– Dette er en oppvekstbiografi som forteller om alt helt fra vi starta i 1993, fram til vi blir oppløst i 2023.

– Dette må du forklare nærmere, Don Martin. 2023, sa du?

– Band skriver jo ikke biografier før de er oppløst, så vi har laget en biografi skrevet om 14 år fra nå, som vi har sendt tilbake i tid til 2009.

– Jaha. Og hvordan hadde det seg egentlig at dere begynte å lage denne boka?


– Det var litt sånn «Hei, hva med at vi gir ut bok?» Det har vært en idé lenge, og det var kult å gjøre noe nytt. I fjor lagde vi jo først et nytt album med egen dvd der vi hadde musikkvideoer til hver låt. I tillegg laga vi én låt i uka for Osenbanden med aktuelle temaer. Å holde på med ting vi ikke har gjort før, er noe av limet i Gatas.

Gavepakke til fansen

At fansen stadig skriver inn spørsmål og spør om å få tilsendt tekstene, gjorde sitt til at gategutta slo to fluer og puttet inn en komplett tekstsamling som del to av boka.

– Det er så sinnsykt mange som spør oss om tekstene, så nå håper vi at fansen blir glad. I tillegg er selvbiografi-delen genial for folk som ikke har fått med seg alt av historien vår.

Selv er Don Martin ikke i tvil om hva han synes var morsomst i arbeidet med boka.

– Noe av det kuleste var å finne fram gamle bilder og avisutsklipp, faksimiler fra politiet og andre små detaljer jeg hadde glemt. Nær sagt ingenting av det som står i boka, kunne jeg noen gang forestilt meg: Som hvordan Secret Service prøvde å få oss fengsla, eller at politiet prøvde å stoppe plata vår fra å bli utgitt.

Tjukk i hue'

– Lærer man mer om seg selv ved å skrive en slik biografi?

– Helt klart. Man må drive med en slags selvransakelse. Selv om det kanskje ikke virker sånn gjennom media, er vi fullt klar over at vi iblant oppfører oss som om vi er tjukke i hue'. I boka kommer vi med flere innrømmelser og nøye beskrivelser av nettopp dette. Vi kommer til å avsløre i større grad hvor dumme idioter vi er, lover han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere