RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rybak tjente fett på Grand Prix


Alexander Rybak kan le hele veien til banken etter fjorårets Grand Prix-seier.
Alexander Rybak kan le hele veien til banken etter fjorårets Grand Prix-seier. Foto: ARKIVFOTO
Kjendiseliten har mer enn nok å rutte med, mens store deler av kultur-Oslo må klare seg med "normale" lønninger.

OSLO: Fjorårets stjerneskudd og Grand Prix-vinner, Alexander Rybak gjorde det stort også på lønnsstigen i fjor. Han endte med en skattbar inntekt på 1.368.064 kroner og en formue på 3.410.66. 

Det må mildt sagt kunne karakteriseres som et lønnshopp, i 2008 hadde Rybak, som da var et ukjent navn for de fleste, en inntekt på112.579 kroner og en formue på 42.812.

Han betaler riktignok sine skattekroner til Nesodden kommune, men som Nordstrands blad skrev i fjor, betalte Alexander Rybak husleie til Karin Madsen i Birgitte Hammersvei på Nordstrand.

SJEKK SKATTELISTENE FOR OSLO HER

Ikke fullt så fett med Grand Prix

En annen musikkstjerne, som har tjent penger på opptreden i Grand Prix, er Tshawe Baqwa fra Madcon. Men pengene fra monsterhiten "Glow", som ble lansert under årets Grand Prix-finale blir ikke å finne på skattelistene før neste år.

Selv om Baqwa nok hadde til salt i grøten i 2009 også, tjente han beskjedne 760.489 kroner, og står oppført med null i formue.

Da er det nok bedre å være stjerne i Karpe Diem. Rap-duoen gjorde det bra i 2009, og både Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel står oppført med over 1,2 millioner kroner i inntekt i fjor.

Kulturledelsen har til smør på brødet

Det finnes penger å hente i kultur, men et kjent navn hjelper nok godt på. Har man en jobb i den administrative kulturledelsen, har man absolutt muligheter til å legge til side noen kroner, men noen listetopper snakker vi nok ikke om.

Eksempelvis hadde teatersjef på Nationaltheatret, Hanne Tømta en inntekt i fjor på 837.830 kroner.

Administrerende direktør i Den Norske Opera, Tom Relov kunne skilte med 776.640, mens styreleder i samme bedrift, Ellen Horn, tjente 1.163.390 kroner.

Penger på bok

Fete lønninger er ikke kjent for å være utslagsgivende for dem som velger å gå inn i bokbransjen, spesielt ikke som skrivende. Men det finnes de som har slått seg opp her også, og en av vinnerne er Jo Nesbø. Mannen som blant annet har gitt oss Harry Hole og ikke minst Doktor Proktor, har lagt seg opp en pen formue, som i fjor regnet nesten 50 millioner.

Også i forleggerbransjen er det penger å hente, eksempelvis hadde Erling Kagge i fjor en formue på 37.148.726 kroner, mens forlagsdirektør i Schibsted, Jan Erik Knarbakk, hadde en formue på 4.272.240 kroner.

Michael Jackson-venn med penger

Noen kjendiser har blitt kjendiser på grunn av vennene sine, og den kanskje aller mest kjente av dem heter Omer Michael Jamal Bhatti. Han ble kjent i 1996, da han møtte popkongen Michael Jackson.

Etter at Jackson døde i juni i fjor, ble det for alvor kjent hvor godt Bhatti kjente popstjernen, da han blant annet satt sammen med den nærmeste familien under minnestunden.

Bhatti har også skapt seg en liten formue på egenhånd. Han står oppført med en drøy million kroner i formue, men tjente bare beskjedne 50.000 kroner i fjor.

"Normale" lønninger til de fleste

Imidlertid er det et fåtall i kultur-Oslo som kan skryte av fete lønninger. De fleste tjener "normalt", og noen til og med under det.

Idealist-rapperne i Gatas Parlament for eksempel klarte seg med relativt beskjedne inntekter. Aslak Borgersrud tjente i fjor 127.509 kroner, og står oppført med null i formue. Broren Elling Borgersrud tjente 101.855 kroner, mens sistemann Don Martin ble lønnsvinneren i gruppa med 198.254 kroner.

SJEKK SKATTELISTENE FOR OSLO HER

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere