RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alexander Rybak har slitt ut setetrekket på pianokrakken. Nå er den trukket om, forteller Karin Madsen fra fanget til kjæresten Per. Mens Akexander har funnet sin faste plass. Foto: Ivar Brynildsen
Alexander Rybak har slitt ut setetrekket på pianokrakken. Nå er den trukket om, forteller Karin Madsen fra fanget til kjæresten Per. Mens Akexander har funnet sin faste plass. Foto: Ivar Brynildsen

Rybaks julekos

Lørdag rakk Alexander Rybak å delta i litt julekos hjemme i Birgitte Hammers vei. Etter hans mest utrolige uke så langt.

LJAN: Karin Madsen og kjæresten Per står på kjøkkenet og steker ribbe når Nordstrands Blad ankommer i 21-tiden lørdag.

Litt etter kommer leieboer Alexander Rybak. Han har bidratt i en fantastisk konsert i Trefoldighetskirken samme kveld. Neste morgen skal han til Ukrania for å delta i et tv-show. Dagen etter der skal han til Sverige for å jobbe videre i studio på sin neste plate.

– Det har vært en utrolig uke, sier Alexander mellom ribbebitene.

– Nydelig mat! sier han til Karin og Per.

Presidenter og popstjerner

Alexander har mye å fortelle til lokalavisen:

– Jeg har håndhilst på verdens mektigste mann, president Barak Obama. Jeg takket ham for at han bidrar så mye til det internasjonale diplomatiet, og jeg takket ham for at han brukte tid på oss artistene. Veldig spesielt.

Møtet med Will Smith var faktisk like sterkt, sier Alexander.

– Han hadde en utrolig utståling. Jeg tenker på ham som et forbilde. Tenk å ha en slik ro og karisma, alle føler seg vel i hans selskap. Jeg dristet meg til å si at han er en person som gjør folk glade rett og slett fordi han er den han er, forteller Alexander.

Hans fredsprisuke stopper ikke der. Møtet med Wyclef Jean ble magisk, og de to fant tid til en time sammen i et musikkstudio.

– Jeg spilte på en av hans nye sanger. Han likte det, og sa han vil invitere meg over til New York. Utrolig moro, sier Alexander.

Som også har opplevd at Robbie Williams har sunget hans sang og sagt han elsker den. Og fått telefonnumeret til gutta i Westlife.

Noe for barnebarna

– Å få møte så mange store navn er jo svært for meg. Om det betyr så mye for karrieren min vet jeg ikke, men moro har det vært. Og virkelig noe å fortelle til barnebarna, sier Alexander.

Før han plutselig kommer på at han må vaske tøy. Vaskemaskinen står rett bak kjøkkenbordet, og han legger inn tøy og heller i pulver mens vi snakker videre om jul ved bordet.

My man Alexander

– Jeg må innrømme at jeg var pissredd da jeg satt ved siden av Geir Lundestad og måtte svare på spørsmål. Men da jeg fikk Will Smith til å gapskratte og kalle meg "My man", da løsnet det, sier Alexander.

Han er fornøyd med sin egen innsats disse hektiske dagene. At fiolinen falt i gulvet gjorde ikke så mye. Bare folk fikk vite at det var årsaken til litt sur lyd, og ikke spillet hans.

Har vært sliten

Det har vakt mye oppmerksomhet at Alexander har kommunisert på Twitter at han er sliten.

– Jeg har funnet ut at jeg må bestemme hvilke folk jeg vil jobbe med, også innenfor alle selskapene jeg har rundt meg. Jeg er ikke blitt lurt, men jeg vil ikke ha forhold der jeg på dårlige dager føler meg lurt, sier han.

– Jeg har sagt til de jeg jobber tett med, at de ikke må koble meg sammen med folk jeg ikke liker. Nå forlanger jeg å få møte alle ansikt til ansikt før vi inngår samarbeid, sier Alexander, klok av erfaring.

Alexander Rybak har det fantastisk bra som leieboer hos Karin Madsen. Hun er som en slags bestemor for ham.

– Hun går aldri rundt grøten om hun har noe på hjertet. Jeg har lært mye av henne, og mener det er slik jeg vil at folk skal omgås, sier han.

Likevel har han nå planer om å forlate sitt andre hjem. Og da er det leilighet på Aker Brygge som lokker.

Han har pengene som trengs. Og en beliggenhet nær både båten til Nesodden der foreldrene bor og nærhet til Karins hus, det mener Alexander er ideelt.

Noen kjæreste er ikke med i flytteplanene.

– Jeg er innom her på Ljan en kveld i måneden. Det nytter ikke å planlegge et forhold utifra det programmet jeg har for tiden, sier Alexander.

Må følge reglene

Hos Karin er det lov å ha med både venner og venninner hjem. Men Karin har ett stort krav: Hun skal vite hvem som til enhver tid befinner seg i hennes hjem.

– Jeg husker en gang jeg hadde med en venninne hjem midt på natten. Da kom Karin i nattlua og lurte på hva som skjedde, ler Alexander.

– Det var helt i starten, sier Karin. Underforstått har han lært husreglene siden den gang.

– Her i huset er Alexander som alle de andre leieboerene, han har ingen spesielle privilegier. Men vi er glade i ham, og vil ham vel. Det er klart vi gleder oss sammen med ham når det går bra. Og blir bekymret om han er sliten, sier Karin. Og serverer ham en lussekatt.

– Men ta en av de stygge. De pene skal jeg ha med på Luciafeiringen i morgen, sier hun strengt. En beskjed Alexander Rybak aksepterer uten å nøle. Han tar med seg lussekatten sin og går for å se en film før natten siger på.

Han er klar for neste dags tv-show. Og gleder seg til å fortsette på sin plate nummer to. Den blir i samme stil som den første.

Alexander mener det haster å utnytte den ungdommelige gløden og naiviteten han fortsatt er fylt av. Senere kan det nok bli mer "seriøst".

– Men alt til sin tid, sier Alexander Rybak på vei til film.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere