*Nettavisen* Nyheter.

Rydder opp i kaosklubben

GODT SAMARBEID: A-lagstrener Bjørn-Inge Flå, kaptein Waqas Rana (23) og styreleder Terje Pettersen har fått fart på fotballgruppen til Klemetsrud IL. Foto: Alle foto: Anders Halvorsen

Dårlig oppførsel blant spillere i alle aldre, har vært Klemetsruds verkebyll i en årrekke. Men nå har trenden snudd.

Klikk på bildet for å forstørre.

I SKUDDET: Her klinker KIL-spiller Fredrik Gjøen (8) til på mandagens trening. I bakgrunnen Audun Bjelland (8) og Subethan Sabrtnam (8).

Klikk på bildet for å forstørre.

HAR AMBISJONER: Simen Madslien (17), Torstein Løken Ødegård (16) og Fredrik Røed-Johansen (16) koser seg på juniorlaget til KIL. – Opprykk til 2. divisjon er målet, sier Fredrik.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD: Jonas Støldal (9) leverte flere gode redninger på Mortensrud kunstgress da Nordstrands Blad var på besøk.

MORTENSRUD: – Det skjer mye positivt her. Klemetsrud har blitt en mer seriøs klubb nå, sier A-lagskaptein Waqas Rana idet han titter utover Mortensrud kunstgress.

Over 30 G9-spillere er akkurat i gang med mandagens økt. De terper skudd, pasninger og finter i vårsola.

Sterke følelser

– Det er lenge siden aktiviteten har vært så stor her opp. Alle vil leke og spille på kunstgresset, sier Waqas fra Lofsrud og smiler.

Den 23 år gamle BI-studenten (master i økonomi) var for noen år siden ønsket av juniorlaget til Stabæk, men Waqas takket pent nei.

– Det er i Klemetsrud jeg har vennene mine, så det var aldri aktuelt å bytte. Jeg har alltid likt meg i klubben, det er her jeg hører hjemme, sier midtbanegeneralen til Nordstrands Blad.

Les også: Dårlige holdninger ødelegger for KIL

Mye rot

Men for Waqas og Co., har det ikke alltid vært like lett å tilhøre fotballgruppen til Klemetsrud IL. Og det er det flere årsaker til, ifølge styreleder Terje Pettersen:

• Dårlig økonomi og svak dugnadsånd.

• Elendig oppførsel blant flere spillere i alle aldre.

– Forrige sesong fullførte vi mange A-lagskamper i 4. divisjon uten elleve spillere. Det haglet med utvisninger, forteller Pettersen, som har vært styreleder siden mars i fjor.

Før 2011-sesongen glemte klubbledelsen å melde på juniorlaget til seriespillet i 1. divisjon. Laget ble utestengt fra fjorårssesongen og degradert til 3. divisjon.

– Denne tabben førte til at vi mistet mange talentfulle spillere, sier styrelederen oppgitt.

Flere grep

Etter forrige sesong bestemte Pettersen og resten av styret seg for å ta grep i klubben fra Søndre Nordstrand.

– Vi kunne ikke fortsette som vi hadde gjort. Det måtte skje noe, sier han.

Det første styret gjorde var å ansette Bjørn-Ingen Flå som hovedtrener på A-laget. 34-åringen fra Kirkenes har vært spillerutvikler i Oslo Fotballkrets, og han har også ledet Ullern og Oslo City i 3. divisjon.

– A-laget er lokomotivet vårt, og der må holdningene være bra. Hvis ikke, forplanter det seg bare nedover i årsklassene, sier Pettersen, som hyller den nye A-lagstreneren.

– Jeg får ikke fullrost Bjørn-Inge (Flå) nok. Han har virkelig fått dreisen på holdningene og disiplinen.

For to uker siden samlet Klemetsrud flere hundre spillere til Helt Opplagt Cup på Mortensrud kunstgress.

– Vi har slitt med dugnadsånden, men den helgen stilte foreldrene virkelig opp. Cupen ble en kjempesuksess, sier styrelederen fornøyd.

Men oppturen stopper ikke der: Juniorlaget til KIL har åpnet sesongen med tre strake seirer i 3. divisjon.

– De er på full fart opp igjen! Det er en talentfull gjeng, mener Pettersen.

Også i de yngre avdelingene skjer det positive ting.

– Før har vi slitt med at noen har vært for ambisiøse, men vi er en breddeklubb, og da må alle få spille. Nå er holdningene sunne, det er lek og moro. Flest mulig skal med, sier Terje Pettersen.

Drømmer om opprykk

Nordstrands Blad treffer den positive og engasjerte styrelederen sammen med KIL-kaptein Waqas Rana og trener Bjørn-Inge Flå på Mortensrud kunstgress.

Trioen smiler om kapp med sola, og Flå forteller at han trives godt i 4.-divisjonsklubben.

Den rutinerte treneren har sammen med assistenten Ali Haidar, ledet Klemetsrud til en seier (3–0 over Kjelsås 2) og en uavgjort (2–2 mot Skeid) i sesonginnledningen.

– Jeg er veldig fornøyd med atferden til spillerne. I kampene har vi kjempet sammen og vist mental kontroll. Det er viktig for meg, sier Flå.

– Hva er målet i 4. divisjon denne sesongen?

– Resultatmålet vårt er å vinne, rykke opp. Men jeg er mest opptatt av prestasjonsmålet vi har satt oss. Vi skal jobbe hardt, ha fart i ballen og være støttende. Målet er også å bygge en skikkelig treningskultur. Klarer vi alt dette, rykker vi kanskje opp, sier Klemetsrud-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.