RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ryddet opp i nærmiljøet


Ruskengeneral Jan Hauger (t.v.) og ordfører Fabian Stang sammen med barn og ansatte i Tyrihans barnehage.
Ruskengeneral Jan Hauger (t.v.) og ordfører Fabian Stang sammen med barn og ansatte i Tyrihans barnehage.
Barna i Tyrihans barnehage trosset regnværet sist torsdag og plukket søppel i nærområdet.

KARLSRUD: Det var nemlig tid for ruskenaksjon for barna i Tyrihans. Årets aksjon ble ekstra spesiell da ruskengeneral Jan Hauger og ordfører Fabian Stang dukket opp i den lille fargeglade elektriske ruskenbilen.

Med seg hadde de ruskenposer og oppmuntrende ord til de små søppelplukkerne.

Ordføreren og ruskengeneralen besøkte flere av bydelens barnehager forrige torsdag. Første stopp var Rosenhagen barnehage, deretter Obersten før ferden endte opp i Tyrihans barnehage på Karlsrud.

Ordføreren var svært fornøyd med besøket og håper at ruskenaksjonen kan skape gode holdninger med hensyn til forsøpling.

- Vi har sett mye glede blant barna. De er jo så positive. Og får vi barna til å være opptatt av problemstillingen, gjennom glede og lek, så er det til livslang glede for byen, sier Stang.

Ordføreren har stor tro på rusken som konsept.

- Det handler om holdninger så dette skulle absolutt være et løselig problem. Vi er rett og slett bortskjemte her i Norge. Vi må skjønne at et godt fellesskap ikke er noe som skapes av seg selv, sier Stang og legger til:

- Derfor er det fornuftig å begynne med barna slik at vi får snudd trenden. Hvis det blir en del av vår bevissthet at vi ikke skal slenge søppel rundt oss, så får vi mye gratis. Og vi har fått en flott ny general som er flink til å sette i gang prosjekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere