RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rygin barnehage er tett på våren


Iver Ambrosius Julius Eriksen, Jamil Abdul Dost, Oskar Tiller, Niklas Windels og Maria Lie Bråthen (foran) følger spent med på vårens mirakler i fuglekassen utenfor Rygin barnehage.
Iver Ambrosius Julius Eriksen, Jamil Abdul Dost, Oskar Tiller, Niklas Windels og Maria Lie Bråthen (foran) følger spent med på vårens mirakler i fuglekassen utenfor Rygin barnehage.
I Rygin barnehage følger de våren tettere enn mange andre. De videoovervåker sin egen fuglekasse.

RYEN: Forrige mandag satte en av de ansatte opp en fuglekasse i et tre i barnehagen i Solfjellshøgda på Ryen. Dagen etter var Herr Blåmeis på plass og laget til rede.

- Like etter kom blåmeiskona for å inspisere. Hun likte tydeligvis boligen han hadde laget til, for de flyttet inn med det samme, forteller Erik Baltzersen til Nordstrands Blad.

Har lagt egg

I går la den gule og blå fuglen egg.

- Vi har bare klart å telle fire stykker, for eggene ligger jo enten gjemt under fuglen, eller under dun og fjær når foreldrene ikke er i fuglekassen. Blåmeisen pleier vanligvis å legge mellom 7 og 14 egg, forteller Erik.

Det var hans idé å sette opp videoovervåking av fuglekassen. I barnehagen har de nemlig for tiden holdt på med vårtegn.

- Vi hadde ikke trodd at en fugl skulle flytte inn så fort, smiler Erik.

Tråder i trærne

Inne i barnehagen kan ungene følge vårens mirakler på en stor TV og de er veldig nysgjerrige på hva som skjer i fuglekassen til enhver tid. De har også vært på biblioteket og lånt bøker om fugler.

Maria Lie Bråthen vet godt hva slags fugl som har flyttet inn i fuglekassen.

- Det er en blåveis! Jeg vet at den egentlig ikke heter det, men jeg klarer ikke si det riktig, sier hun med en seriøs mine.

- Den bor i fuglehuset der oppe, sier noen av guttene og peker opp i treet.

- Blir det ikke kaldt for den å bo der om natten også?

- Nei, den varmer seg inne i høyet. Dessuten har vi hengt ut ulltråder i trærne, sier de.

Erik forklarer at de hang ut ulltråder i trærne for å hjelpe fuglen til å skaffe materiale til redet.

Venter spent

Og blåmeisparet ser ut til å ha slått seg godt til ro i barnehagen, selv om deres nye bolig er midt i lekeområdet til barna.

Nå følger ungene spent med på hva som skjer fra dag til dag. Det tar fra 13-16 dager før eggene klekkes og enda en stund før fugleungene er flygedyktige og forlater redet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere