*Nettavisen* Nyheter.

Rykket ned til 3. divisjon – kan bli mesterligaspiller

Strømsgodset-spiller oppdaget Markus Norheim Cham (25) på Friggs treningsfelt. Nå kan det bli kontrakt med Tippeliga-klubben.

TØRTEBERG: Etter det dittOslo.no erfarer var en nåværende Strømsgodset-spiller til stede på Friggs treningsfelt tidligere i høst. Vedkommende bet seg merke i spesielt én spiller: Markus Norheim Cham.

Fra sentralt hold i Frigg-ledelsen bekreftes historien overfor dittOslos utsendte.

Det kan bety at den tradisjonsrike klubben kan fostre nok en spiller til norsk toppfotball. Kjente navn som for eksempel Egil "Drillo" Olsen, Hallvar Thoresen og landslagsaktuelle Ola Kamara har alle vært innom sentrumsklubben.

– Ola Kamara, hvem? responderer Cham med et smil når han blir konfrontert med de morsomme faktaopplysningene, og levner ingen tvil om at Zlatan Ibrahimovic er hans store forbilde.

LES OGSÅ: Oslos nyeste landslagsspiller

Drømmer om mesterligaspill

Nylig var Cham på ukelangt prøvespill for serieleder Strømsgodset, og partene ble enige om at kraftspissen skal få prøve seg etter sesongen.

Dermed kan Cham, som i høst rykket ned med Frigg til 3. divisjon, i beste fall spille mesterligafotball neste sesong, med Strømsgodset.

LES OGSÅ: – Det kommer bud på spillerne våre

Se hvordan Cham oppsummerer prøvespillet og ser på fotballfremtiden i videoen over.

Trener-suksess

Cham er også trener for ett av Friggs aldersbestemte guttelag, som nylig var i Barcelona og deltok i en eliteturnering med blant annet Juventus som motstander. Dette ble en kjempesuksess for utplukkede talentene i den hardtsatsende klubben.

Den norske hovedstadsklubben vant like godt hele turneringen, etter å ha kneblet et distriktslag fra Barcelona 2-0 i finalen.

– Dette var stort. Gutta la ned en helt utrolig innsats. Nå er vi invitert til en ny eliteturnering i Paris i begynnelsen av juni neste år, sier Cham.

PS: Hovedtrener for satsningslaget, Nima Backi, ble turneringens trener, mens Frigg-spiss Joakim Bugge Jessenble ble kåret til den beste spilleren. DittOslo.no kommer med egen sak på dette.

SE VIDEO: Friggs beste unggutter møter Juventus

LES OGSÅ: Marcus (12) skal trene med Ajax

LES OGSÅ: Alle vil spille for Frigg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.