Gå til sidens hovedinnhold

Rytmer, rim og revolusjon

Som pionerer for den gryende independent bevegelsen begynte LoopTroop allerede i 1996 med å slippe sine kassetter og vinylskiver på deres egen etikett; David Vs. Goliath.

Etter å ha kjørt rundt i Europa i flere år i Promoes pappas likbil for å pushe tolvtommere til folket, slapp de i år 2000 debutalbumet "Modern Day City Symphony" og eliminerte med det all tvil om hvem kontinentets underjordiske konger var.

Med 1001 konserter under beltet, ett snes turnéer og samkjøringer med alle fra Xzibit til International Noise Conspiracy er Looptroops navn nå kjent på fem kontinenter.

Med deres fjerde fullengder "Good Things" viser Supreme, Embee og Promoe at de fortsatt er herrene på hiphoptoppen. Produksjon, budskap, flyt og rim er i verdensklasse og deres liveopplevelse er sammenlignbar med Public Enemy, Saian Supa Crew og Rage Against The Machine.

Ettersom det fjerde medlemmet CosM.I.C har en nyfunnet kjærlighet i webdesign sitter han ut denne runden og konsentrerer seg isteden om vedlikehold av deres høyt besøkte www.looptrooprockers.com side.

"Good Things" viser en modenhet på mange områder. Embee utvider sine musikalske ekspedisjoner mens Supreme og Promoe går enda dypere inn i sine observasjoner av vår verden. Fra låter som "The Building" som viser en ny retning for bandet til låter som "Ginger & Lemon" som gir oss rendyrkete Looptroop røtter har "Good Things" alle indikasjoner på å være enda en klassiker. Det handler fortsatt om rytmer, rim og revolusjon, men først og fremst om hjerte.

(Parkteateret.no)

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter