RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så de har fått asfalt helt opp til Kjelsås!


Bare Egil Band sitt eneste medlem nettopp Egil underholder tilskuerne på Trikkehallen på siste kveld med jubileumsfeiring. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Bare Egil Band sitt eneste medlem nettopp Egil underholder tilskuerne på Trikkehallen på siste kveld med jubileumsfeiring. Foto: Tarjei Kidd Olsen
Trikkehallen har feiret sitt femårsjubileum med en ekstra solid dose av alt fra konserter og teater til breakdance og hip hop-loppemarked.

KJELSÅS: Så nå har de altså fått asfaltert helt opp hit til Kjelsås! Det er da virkelig noe, bedyrer en leken Egil Hegerberg i Bare Egil Band i kjent stil i det han bygger opp til sin temmelig fjollete turboslager "Asfalt" foran forsamlingen med glisende ungdommer og ansatte på klubben.

Mange av disse har tatt turen til Trikkehallen nettopp for å se absurdisten, som også er kjent fra band som Gartnerlosjen, Black Debbath og Thulsa Doom, fremføre "Asfalt" og annen kjent og kjær medisin.

Fire dager til ende

Det er søndag kveld, og fire dager med jubileumsaktiviteter er i ferd med å rundes av. Det er fem år siden dørene til Trikkehallen åpnet. Klubben ved Kjelsåstrikken sin endestasjon, med sine strøkne lokaler og et solid kulturtilbud som virkelig har satt sitt stempel på bydelen.

I løpet av de fire dagene har alt fra filmvisning i den nystartete filmklubben, julerock med åtte lokale band, teatersportforestilling med BøffelHeltene og juleforestilling for barn gått av stabelen på huset.

Også hadde vi et breakdancearrangement som var utrolig vellykket, legger Liv Husby til, leder for kulturenheten i bydelen og en sentral drivkraft for klubben.

Der var det en masse mennesker, og noen lokale breakere som hadde laget et show til jubileet. Men først var det hip hop-loppemarked hvor de solgte plater, filmer og klær. Det som jeg synes er utrolig fascinerende er at det er et veldig inkluderende miljø hvor det kommer alt fra åtte-niåringer, til unge voksne som fortsatt driver med hip hop.

Vokst opp med det

Utenfor står Abraham, som ikke har tenkt å se konserten men fikk med seg julerock på fredag.

Ellers så pleier jeg å spille pingpong og biljard og den typen ting, forteller han.

Bare Egil Band mottas svært godt av de rundt 35 som møter opp, og latteren sitter løst når Egil hyller alt fra klåing til Speider'n. To av dem som får med seg konserten er Hanna (17) og Jørgen (17), som begge bor på Kjelsås.

Jeg synes det var bra, sier Jørgen, og Hanna istemmer:

Ja, det var dritbra!

Det er ikke første gang de har fått med seg Egil.

Nei vi har vokst opp med det, vet du, påpeker Jørgen.

Til vanlig driver de med improvisasjonsteater på klubben.

Vi får låne lokalene gratis og det er utrolig kult. Det er bare å komme og se, er deres oppfordring til leserne.

Jeg synes egentlig det er en kjempebra klubb, tilføyer Hanna.

Koselig sted og hyggelige mennesker. Og kakaoen er god!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere