RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så du kampen forrige onsdag?

Kommentar av Deskjournalist Magne Mellem Eroksen.
Det interessante er at du ganske sikkert allerede vet hvilken kamp jeg snakker om.
Jeg så kampen hvert eneste spark på ballen sammen med en kamerat i leiligheten hans på Ryen. Kameraten min så ikke alt. Mens han satt med ansiktet godt gjemt i hendene, måtte jeg kommentere Liverpools straffespark på 3-2 fordi han ikke turte se hva som skjedde. Stille sa jeg at straffetakeren bommet, og høyt ropte jeg at han scoret på returen.
Da var det ingen som husket at han ett kvarter og tre Liverpool-scoringer tidligere hadde lovet å putte alle de gjenværende chilinøttene i munnen på en gang om rødtrøyene tok igjen AC Milan.
Det var nemlig ingen i verden som forventet at Liverpool skulle komme tilbake etter å ha sluppet inn tre mål og blitt rundspilt av friske italienere i første omgang. Men det er også dette som gjør fotball så spesielt.
Jeg får stadig spørsmålet om hva som er så spennende med 22 menn som løper etter en lærkule som de sjelden eller aldri klarer å få inn i de to burene i enden av gressplenen. Hvorfor gidder jeg å se kamper med ett eller to mål i løpet av 90 minutter når jeg kan få det tidobbelte og mer til i hvilken som helst annen lagidrett?
Jo, det er nemlig akkurat dette som gjør fotball til noe for seg selv. Når det scores så få mål i en kamp, betyr hvert av disse målene så uendelig mye. Høsten 2003 var Tromsø på nedrykksplass ved full tid i siste serierunde. Alt så mørkt ut for mitt favorittlag fra nord, der spillerne kjempet for livet mot den suverene seriemesteren Rosenborg. Helt til Arne Vidar Moen tre minutter og 15 sekunder på overtid kranglet en corner i mål. Tromsø spratt to plasser opp på tabellen og reddet plassen i Tippeligaen. Jeg spratt opp fra stolen og løp skrikende rundt i redaksjonen. Ett mål kan bety så utrolig mye. Derfor ser du aldri den samme gleden over ett enkelt mål i andre idretter som i fotball.
De sjeldne målene gjør også at alt er mulig i en fotballkamp. Fotballen er den rundeste av alle baller. Det går faktisk an å rundspille motstanderen gjennom en hel kamp og likevel tape. Det hjelper ikke å vinne 19-1 i sjanser hvis du bommer 19 ganger og de andre scorer på sitt ene forsøk. Bunnlaget kan slå topplaget og redde plassen i Tippeligaen. Et fullstendig knekt Liverpool kan reise seg igjen og senke et suverent Milan.
Det var kanskje derfor samboeren til kameraten min ikke mistet munn og mæle da hun kom tilbake fra Bunnpris et kvarter ut i andre omgang på onsdag. Hun sa hun faktisk trodde noe kunne skje, selv om Liverpool hadde ligget under med tre mål. Hun hadde sett nok fotballkamper til å vite at det ikke var umulig.
Jeg kan ikke love samme dramatikk som i onsdagens finale, men ta deg tid til en fotballkamp likevel. Den utrolige gleden når målet endelig kommer, er noe som må oppleves enten det er Vålerenga på Ullevaal, Groruddalen BK på Greibanen eller syvendedivisjonslaget Romsås på Bjøråsen.
Kameraten min og jeg spilte faktisk mot Romsås for et par år siden. Jeg husker ikke hvordan det gikk, men vi rykket i alle fall opp det året. Det var ikke finalen i Champions League, men jeg kan love at vi jublet likevel. Man kan si hva man vil om reklameslagord, men én ting skal Norsk Tipping ha. Livet ER morsommere for den som er glad i fotball.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere