*Nettavisen* Nyheter.

Så kom fortauet

Barna hadde en hvitmalt stripe som «fortau» før jul. Foto: Vidar Bakken

Fortauet i Priorveien mot Smestad skole er endelig på plass.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fortauet er på plass og snart kan asfalten legges.

Klikk på bildet for å forstørre.

Leder av trafikkutvalget i FAU ved Smestad skole, Hege Hopen.

SMESTAD: Den fortausløse Priorveien ned til Smestad skole var ikke spesielt sikker fra før. Da skolen uten varsel fikk vite at en ny stor barnehage skulle komme på plass vis-à-vis skolen måtte noe gjøres. Det ville generere stor trafikk inn i skoleveien. En hvit, malt stripe i veibanen var det eneste barna hadde å holde seg til.

Trafikkfelle

Dette er en trafikkfelle for våre barn, ikke minst om vinteren hvor biler spinner og sklir i motbakken eller for barn som sklir og faller ut i den trange veibanen. På vinteren er barnas "sikkerhetssone" også dekket av brøytekanter, noe som forverrer situasjonen ytterligere. Vi forlanger at det kommer et fortau før barnehagen ferdigstilles, sa blant annet leder av trafikkutvalget i FAU ved Smestad skole, Hege Hopen i november.

Takk til lokalpolitikerne

Bydelsutvalgets leder, Carl Oscar Pedersen (H) lovte å ta tak i saken og sammen med iherdig arbeid fra skolens side er fortauet nå på plass.

Jeg er glad på barnas vegne, at de nå har fått en tryggere skolevei. Jeg vil rette en takk til lokalpolitikerne som har vært lydhøre og øvd press på samferdselsetaten. Dessuten vil jeg takke Ullern Avis Akersposten som stilte opp på kort varsel og fikk satt lys på saken, sier Hopen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.