RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så kom jula til Årvoll gård


Fv. bak. Tore Myhre, Dagmara Pater-Myhre, Fv.foran. August Myhre (6), Nathan Myhre (6), Sofie Myhre (4), Terje Berstad og Linnea Berstad (4).
Fv. bak. Tore Myhre, Dagmara Pater-Myhre, Fv.foran. August Myhre (6), Nathan Myhre (6), Sofie Myhre (4), Terje Berstad og Linnea Berstad (4). Foto: Foto: Helle Køber
Denne helgen ble Jul på Årvoll gård arrangert for 16. gang. Mange frivillige sjeler, og lokale beboere møtte opp til gårds.

ÅRVOLL: – Jul på Årvoll gård har eksistert siden 1996, i dag er det hele tretten frivillige forninger her på gården, sier Ellen Thijn som er Kulturkonsulent ved Årsvoll gård.

Årvoll gård, ble bygget i 1836. I senere tid har det vært ment at gården skulle jevnes med jorden. Men etter iherdig innsats fra frivillige, står den fortsatt. Bydel Bjerke er eier av gården.

– Det har vært et ekstra stort program i dag, i og med at vi mottok Olavsrosa ved Norsk Kulturarv. Det er bare 120 andre som har denne prisen i Norge, vi er blitt en del av disse, og det er vi veldig glade for. Det er et kvalitetsstempel, og lønn for alt det frivillige arbeidet, sier Thijn.

Les også: Gratulerer, Årvoll gård!

Maleklubben

I fjøshuset på Årvoll gård, er det fullt av boder med ulike julegjenstander og ikke julegjenstander. Det er blant annet ulike dekorasjoner, og håndstrikkede klesplagg. I tillegg til mye malekunst.

– Jeg har vært med flere ganger før, det startet en gang på 90-tallet. Jeg er leder for Maleklubben, til nå er vi femten stykker, sier Eva Grimelund.

Grimelund har vært med i Julekomiteen dette året, og forteller at arbeidet med forberedelsene har fungert bra. Jul på Årvoll gård har et godt samarbeid med frivillige og lokale beboere.

– Det har nesten vært vanskelig å få plass til alle i dag, det har vært veldig mange som ringte, og ville være med på arrangementet, sier Grimelund.

Maleklubben kommer til å ha utstilling på Årvoll gård i hele desember.

Inntekter til klassetur

– Vi har matbod her i dag, fordi vi samler inn penger til klasseturen vi skal på, til neste høst. Vi skal til Polen og Tyskland, sier Aurora Berg (14).

Jentene fra niende klasse på Årvoll skole, hadde utendørs bod. Men fikk bytte litt på å stå ute, med noen av de frivillige på Årvoll gård, om de ville inn i varmen litt. Jentene solgte blant annet pølser, kjeks og popcorn.

– Popcornmaskinen har vi fått låne av Tonsenhagen skolekorps, sier Berg (14).

Det ble solgt mest pølser denne dagen. Jentene, håpte på flere kunder utover dagen, og eventuelt søndagen.

Les også: Trivelig førjul på Årvoll gård

Bål og pinnebrød

– Pinnebrød var den lille premien, for å ha gått på tur opp hit, sier Terje Berstad sammen med datteren Linnea Berstad (4).

På gårdstunet var det tent opp bål, hvor besøkende kunne varme seg og grille sammen med barna.

– I dag har vi kjøpt strikkede plagg til barna. Det er fint å kunne støtte de frivillige foreningene, samtidig som vi får noe som er håndlaget. Det er laget med varme hender, så kanskje plaggene vil være varmere enn vanlig, sier Dagmara Pater-Myhre.

Pater-Myhre var på arrangementet sammen med mann og barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere