*Nettavisen* Nyheter.

Så mange ballonger går i en 2 CV

Markus (13) og pappaen hans Thomas Andersen har mye moro med å lage quizer. Hvor mange ballonger får plass i en 2CV?

Pappaen til Markus (13) er ivrig 2 CV-entusiast. Sammen har de laget ballongquiz.

Klikk på bildet for å forstørre.

Markus og Thomas er ivrige Citroën-tilhengere.

BØLER: Gåten de har laget til 2 CV-klubbens medlemmer er som følger: Hvor mange ballonger er det plass til ved siden av Markus inne i en 2 CV?

Vi røpet ikke tallet i papiravisen i går. Men bare les videre... Vi kan fortelle foreløpig at far og sønn blåste opp de første hundre med hjelp av sine lungers kraft. Det er mye pust!

Quizmoro

Bakgrunnen for historien er at jeg og guttungen stadig lager høyst uhøytidelige quizer for 2 CV-klubben, som legges ut på forumsidene til klubben.

- Det er selvfølgelig en liten premie, til den som svarer riktig, eller kommer nærmest riktig svar, forteller pappa Thomas Andersen.

- Vi har tidligere målt opp nudler. Gåten var hvor mange meter nudler det er i en boks. En annen oppgave var å gjette hvor mye et brukt oljefilter veide. Slike ting synes vi er moro. Spørsmålene har ingen faglig eller teknisk verdi, men quizene er ment som et humoristisk ytterpunkt til de tekniske "guruene" i klubben, smiler Andersen, som til daglig er medeier i et stort vaktmesterfirma.

Franske følelser

2 CV-en på bildet er familiens første. Men har altså vakt så stor begeistring at den er blitt en livsstil.

- Søndag den 14. juni er det fransk bildag på Jeløya ved Moss, og da samles de franske bilklubbene fra Sør-Norge, og det er Norsk 2 CV klubb og Østfoldklubben som er arrangør, der blir det mye pent å se og alle er velkomne. Vi får se om ikke vi klarer å lage en like luftig quizoppgave til den dagen også, smiler de to.

Og lurer du på hvor mange ballonger det var plass til? Riktig svar er 183!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.