RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så mye bredere blir den nye kirken


FEM METER PÅ HVER SIDE: Leder og nestleder i byggekomiteen, Frank Hagen og Espen Feilberg-Jacobsen strekker armene ut fra dagens kirkebygg og viser hvor mye bredere den nye kirken skal bli. Foto: Aina Moberg
FEM METER PÅ HVER SIDE: Leder og nestleder i byggekomiteen, Frank Hagen og Espen Feilberg-Jacobsen strekker armene ut fra dagens kirkebygg og viser hvor mye bredere den nye kirken skal bli. Foto: Aina Moberg Foto: Foto: Aina Moberg
Utvidelsen av Nordstrand kirke starter i september. Sogneprest Espen Feilberg-Jacobsen tror den kan stå ferdig sommeren 2015.

NORDSTRAND: I jubelbruset som fulgte da bevilgningen på 50 millioner kroner var et faktum, ble julen 2014 satt som dato for å ta det nye kirkerommet i bruk.

– Vi var kanskje litt  vel optimistiske, sier Frank Hagen, byggekomiteens leder.

Sammen med nestleder, Feilberg-Jacobsen, var han nylig i møte med prosjektledelsen i Kirkelig Fellesråd.

– Oppdraget er nå sendt på anbud med svarfrist midt i august. Pris, kvalitet og tid blir avgjørende, og en av forutsetningene for å få jobben er at man kan starte arbeidet tidlig i september. Vi ønsker dessuten en totalentreprise for å unngå problemer i ettertid, sier Feilberg-Jacobsen.

Nordstrands storstue

Den gamle kirken skal rives fra koret og fremover. Fra nåværende første benk blir det en utvidelse på fem meter i bredden på hver side og 26 meter i lengden mot kirkegården.

– Det er lagt stor vekt på gjenkjenneligheten. Man skal kunne «se» den gamle kirken inn i den nye via et forhøyet glasstak. Et tak som vil gi oss god romfølelse og bedre akustikk, sier sognepresten.

– Tilbygget blir en moderne og lys kirke, og den gamle delen skal også pusses opp. Det er planer om å lysne det brune taket, forteller Hagen.

Han kan for øvrig forsikre alle som har lurt på hva som skal skje med de tre blyglassmaleriene bak alteret, at disse får samme plassering på den nye veggen.

Sognepresten forteller også at det legges opp til mye fleksibilitet i det nye koret og alterpartiet, og at den nye kirken skal ha plass til 450 personer, dobbelt så mange som i dag.

– Men, utvidelsen handler ikke bare om sitteplasser, men også om muligheten til å gjøre alle de tingene vi ønsker i kirkerommet, samarbeide med kulturlivet og bli Nordstrands storstue. sier Feilberg-Jacobsen.

Både han og Frank Hagen er klar over at de 50 millionene som er bevilget til kirkeutvidelsen er en minimumsløsning.

– Det kan hende ikke alt blir ferdig og at innredningen av kjelleren må vente. Men, prosjektet er på godt spor. Vi er veldig fornøyde så langt, sier de.

Må flytte aktiviteter

I byggeperioden blir det mye logistikk for å få menighetens hverdag til å gå opp.

– Gudstjenestene blir i menighetshuset, dåp og bryllup i Ljan kirke, konfirmasjon i Lambertseter kirke, og begravelser i Bekkelaget kirke. Til aktiviteter på kveldstid skal bedehuset i Tysleveien brukes, forteller Espen Feilberg-Jacobsen.

Les også:

Pengene bevilget, nå utvides kirken

Slik blir den nye kirken

Har en drøy million til nytt orgel

Kirken ble ny også for 104 år siden
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere