RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så mye fikk selger for Oslos billigste og minste enebolig


BERGLYVEIEN 8: Denne eneboligen i Prinsdal ble nylig solgt for 1.750.000 kroner, men kjøper må beregne mye penger på å sette det i stand hvis det skal bli beboelig.
BERGLYVEIEN 8: Denne eneboligen i Prinsdal ble nylig solgt for 1.750.000 kroner, men kjøper må beregne mye penger på å sette det i stand hvis det skal bli beboelig. Foto: FOTO: DNB EIENDOM
Det er stadig mulig å få en enebolig til godt under to millioner kroner i Oslo.

PRINSDAL: Det lille huset i Berglyveien 8 var ikke bare byens billigste, men også byens minste da det nylig ble lagt ut for salg.
Nå er eneboligen på 71 kvadratmeter med tomt på 811 kvadratmeter, solgt for 1.750.000 kroner.

Stor interesse

– Når du legger ut en enebolig i Oslo til salgs for to millioner tiltrekker det seg mange interesserte, men huset er jo i dårlig forfatning, sier megler Kjell Ove Loeshagen i Dnb Eiendom.

– Det var flere budgivere, men det begynte lavt og eiendommen ble til slutt solgt til en privatperson. Jeg tror ikke de har bestemt seg for om de vil renovere, bygge på eller rive og bygge nytt ennå, sier megleren.

– Hvis man skal benytte huset vil det koste en god del å få det i stand. Det har bodd folk der nylig, men folk flest vil ikke bo i et hus med den standarden. Eiendommen har likevel sin verdi, for det er jo stort potensiale her, sier Kjell Ove Loeshagen.

En relativt lav pris som dette behøver ikke bety at boligprisene er på retur i bydelen. I september stoppet den kraftige boligprisveksten opp, men flere meglere har uavhengig av hverandre pekt på Søndre Nordstrand som et område med stort potensiale.

LES OGSÅ: – Prisene er altfor stive

Større press

Usman Ahmed i Aktiv Eiendomsmegling sa i forrige måned at han omerker økt trykk på visningene i området.

– Det er jo en grense for hvor mye prisene kan stige. Men på Søndre Nordstrand er det mer rom for prisvekst enn noe annet sted i Oslo, sa han, og pekte på mange boliger med attraktiv beliggenhet og solid utsikt.

Andre har i samtaler med Nordstrands Blad sagt at det kraftige presset på tradisjonelt mer populære områder, som Nordstrand og Østensjø, får flere til å velge rimeligere områder.

Slik har økningen vært


Samtidig har størrelser i norsk og internasjonal økonomi over lengre tid pekt på farene for bobletendensen i det norske boligmarkedet. Nordmenn bruker en større andel av sin disponible inntekt på bolig enn noensinne.

LES OGSÅ: Byens fineste nybygg!

Selv om prisfesten bremset opp i forrige måned, har veksten det siste året vært formidabel.

Fordelt på bydelene i Nordstrands Blads nedslagsområde, har økningen i kroner og øre de siste tolv månedene vært slik (gjennomsnittlig pris per kvadratmeter i leiligheter):

Nordstrand: 40.600 mot 37.800 kroner
Søndre Nordstrand: 31.000 mot 28.200 kroner
Østensjø: 37.800 mot 34.600 kroner

LES OGSÅ: Selger Oslofjordens kanskje beste utsikt

LES OGSÅ: Norsk boligfest i utlandet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere