*Nettavisen* Nyheter.

Så mye koster leilighetene

Konsernsjef Martin Mæland i Obos forventer prisvekst også i 2010. Her fra Skråningen borettslag på Manglerud. FOTO: Thomas Bjørnflaten

Snittet for leiligheter i Norge er på 24.600 kroner per kvadratmeter. På Nordstrand må du ut med over 30 prosent mer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Snittprisen for leiligheter generelt har gått kraftig opp det siste året. Illustrasjonsfoto fra Rustad. Foto: Nina Schyberg Olsen

VÅRT DISTRIKT: Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) la denne uka fram boligpristall for desember. For første gang på ett år har boligprisene falt. Likevel har oppgangen i boligprisene i år overgått de aller fleste spådommer.

Snittboligen har steget hele 14,6 prosent i løpet av det siste året.

Under landssnittet

I Bydel Nordstrand koster nå en leilighet 32.400 kroner per kvadratmeter. I Bydel Østensjø er snittprisen 29.100 kroner. Bydel Søndre Nordstrand er sammen med Stovner eneste bydel i Oslo som har kvadratmeterpriser under landsgjennomsnittet. Der må du ut med 24.300 kroner, mens snittet i Norge er på 24.600 kroner.

Leiligheter i Oslo falt i gjennomsnitt én prosent fra november til desember.

Obos-boliger

Prisene på Obos-boliger (leiligheter og andre typer bolig) steg med 20,2 prosent fra desember 2008 til desember 2009, mens de fra november til desember sank med 0,9 prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i OBOS-tilknyttede borettslag var i desember 30.757 kroner.

– I årets to siste måneder fikk vi en naturlig korreksjon på et boligår hvor prisene steg med hele 20,2 prosent. Vi forventer en prisstigning også i neste 12-måneders periode på mellom 5 og 10 prosent, sier konsernsjef Martin Mæland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.