*Nettavisen* Nyheter.

Så mye steg din bolig i pris i februar

STIGER MEST: Prisen på leiligheter i Oslo steg med 1,1 prosent fra januar til februar. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Boligprisene steg med 0,9 prosent fra januar til februar viser ferske tall fra Eiendomsmeglerbransjen.

OSLO: Boligprisene var 0,9 prosent høyere i februar 2014 enn i januar 2014. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent. Prisene er nå 1,1 prosent lavere enn i februar 2013.

LES OGSÅ: Planlegger 10.000 boliger i den nye «byen»

De positive tendensene vi så i januar forsterket seg i februar måned. Boligprisene stiger normalt i februar, men veksten ble sterkere enn vi ventet. Dette vitner om et stabilt boligmarked, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

LES OGSÅ: Oslo-«hytte» til salgs for 25 millioner

Færre salg

Salget av bruktboliger har gått noe ned sammenlignet med tilsvarende februar i fjor. I februar 2014 ble det solgt 5.818 boliger, mot 6.096 i februar 2013.

– Det har vært en marginal nedgang i antall salg sammenlignet med samme måned i fjor, likevel er salgsvolumet hittil i år på et høyt nivå. Størst interesse er det for eneboliger og delte boliger, vi har aldri tidligere registrert så mange salg for disse boligtypene i årets to første måneder, sier Dreyer.

Det tok gjennomsnittlig 48 dager å selge en bolig i februar 2014, mot 33 dager i februar 2013.

LES OGSÅ: Oppussingsobjekt gikk 1 million over takst

Oslo-markedet

Boligprisene har i februar måned steget over hele landet. I Oslo steg prisene med 1,1 prosent.

Det er leilighetssalget som trekker statistikken opp. Leiligheter i Oslo stiger med 1,1 prosent på en måned mens eneboliger og delte boliger steg marginalt i Oslo med 0,2 prosent.

Det er store forskjeller også innad i Oslo. I forrige måned var det prisene i Ullern bydel som steg mest med 1,6 prosent etterfulgt av Søndre Nordstrand bydel hvor prisene steg 1,5 prosent fra januar til februar.

Lavest vekst hadde prisene i Vestre Aker i forrige måned med en vekst på 0,7 prosent.

Gjennomsnittsboligen i Oslo koster nå 46.511 kroner kvadratmeteren, eller 2.790.660 kroner for en 60 kvadratmeter stor leilighet.

LES OGSÅ – OG SE BILDER: Dette er ikke boligen for den blyge

Om prisstatistikken

Eiendomsmeglerbransjen boligprisstatistikk er et samarbeid mellom Eff, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

LES OGSÅ:

Januar ga brakstart på boligåret

Her er byens billigste enebolig

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.