Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sa nei til 16. maitog

KJEMPETOG: «Dagen før dagen-toget» for barnehagebarna på Lambertseter, arrangert av Frivillighetssentralen , er blant hovedstadens største. Dette er toget fra 2011 hvor tjue barnehager, over 1000 personer, musikkorps, flaggborg og to hester deltok.
KJEMPETOG: «Dagen før dagen-toget» for barnehagebarna på Lambertseter, arrangert av Frivillighetssentralen , er blant hovedstadens største. Dette er toget fra 2011 hvor tjue barnehager, over 1000 personer, musikkorps, flaggborg og to hester deltok. Foto: Arkivfoto: Simen Sundsbø
Da bydelsutvalget fordelte årets frivillighetsmidler, var det ikke rom for en tilleggsbevilling til barnehagenes 16. maitog på Lambertseter.

NORDSTRAND: Det var totalt 74 søkere til de 400.000 kronene, 32 av disse fikk innvilget et beløp på mellom 1000 og 50.000 kroner (se faktaboks).

Blant søkerne var også Frivillighetssentralen på Lambertseter som ønsket seg 5000 kroner i støtte til sitt tradisjonelle barnehagetog «dagen før dagen». Toget er Oslos største med over 1000 deltagere.

Småpenger

Bydelens barn-, ungdom- og kulturkomité (BUK) hadde ikke prioritert 16. mai-toget på sin liste. Det ønsket Arbeiderpartiet å gjøre noe med.

– Det blir feil å legge ned en tradisjon for 1100 barnehagebarn. Vi foreslår derfor at det brukes 5000 kroner fra bydelens «reservepott» til dette formålet, sa Knut Hedemann.

Han fikk straks støtte av Frp.

– Det er snakk om småpenger. Kan vi ikke bare bevilge 5000 kroner istedenfor å diskutere i det vide og det brede, sa Ulf Stigen.

Også KrFs Frode Woldsund og Svs Pia Bergmann støttet Ap.

Prinsipp

Forslaget falt imidlertid mot Høyres sju og Venstres ene stemme.

– Vi har ingen uvilje mot 16. maitoget, men av prinsipp støtter vi innstillingen fra et enstemmig BUK. Vi kan ikke gi tilleggsbevilling til bare én søker. Vi oppfordrer frivillighetssentralen til å søke igjen neste år, sier Hege Astrup Sannum, Høyres gruppeleder i BU.

Debatt i fjor også

Årets frivillighetsmidler skulle opprinnelig vært fordelt på BU-møtet 3. mai, men ble utsatt til 21. juni fordi BUK ville gjøre et grundigere arbeid og ha tid til å sette seg inn i de enkelte søknadene.

Også i fjor utløste utdelingen av frivillighetsmidlene en lang debatt i bydelsutvalget. Da ble man enige om å finne en smidigere måte å fordele pengene på i 2012.

– Vi ønsker en tydeliggjøring av utlysningskriteriene og en annen arbeidsform, sier BUK-leder Vegard Rooth (Høyre) i forbindelse med årets utdeling.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!