Så streng kan straffen bli

Alvorlig: DittOslo-journalist Vidar Bakken ble vitne til at politimannen ble slått ned i fjor vår. Han omtaler hendelsen som svært dramatisk. Foto: Vidar Bakken

Alvorlig: DittOslo-journalist Vidar Bakken ble vitne til at politimannen ble slått ned i fjor vår. Han omtaler hendelsen som svært dramatisk. Foto: Vidar Bakken

Tirsdag la aktor ned påstand om fengsel i tre år og tre måneder for 32-åringen som er tiltalt for grov vold mot en politimann.

Hovedforhanlingen i saken mot en tidligere straffedømt 32-år gammel oslomann begynte mandag. Tirsdag la aktor i saken ned påstand om fengsel i tre år og tre måneder for mannen, som slo ned og sparket en sivil politispaner 20.mai i fjor, melder Politiforum.

DittOslo-journalist var vitne

Politispaneren skal ha vært heldig som unnslapp med livet i behold etter voldsepisoden, som utspant seg utenfor et utested på Majorstua.

En av dittOslos journalister, Vidar Bakken, ble førstehånds vitne til episoden. Han fortalte den gangen at hendelsen så ut som et drapsforsøk.

Den 32 år gamle mannen er tiltalt for grov legemsbeskadigelse og for å ha hindret en offentlig tjenestemann. 32-åringen erkjente straffskyld for forholdene, og sa i retten at han var villig til å ta den straffen han fikk.

Ifølge Politiforum skal aktors påstand om straff være i nedre sjikte av hva kolleger som har fulgt saken hadde sett for seg.

LES ALT OM SAKEN HER:

En mann pågrepet for politivold

Narkotika og vold i Oslo vest - politimann slått ned

Politimann slått ned - glad han lever

– Så nesten ut som et drapsforsøk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.