RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GAMLE DAGER: Besteforeldrene er nok bedre kjent med tørrvarer i slike skuffer enn ekspertpanelet Stian og Axel.
GAMLE DAGER: Besteforeldrene er nok bedre kjent med tørrvarer i slike skuffer enn ekspertpanelet Stian og Axel. Foto: foto: Vidar Bakken

«Så ut som et gasskammer»

Ekspertpanelet er ikke nådige i sin evaluering av skolen.

SLEMDAL: Nå skal det sies at Stian Ely Bakken (14) og Axel Jewett (14) er ungdomsskoleelever på 9. trinn ved Hundsund ungdomsskole på Snarøya i Bærum.

Denne er ny med idrettsanlegg og svømmehall med direkte tilknytning til skolen. Men begge har gått 1. til 7. trinn på Lysaker skole, som er adskillig eldre enn Slemdal skole.

– Vi gikk på Lysaker skole før den ble ferdig pusset opp i fjor. Nå er den blitt mye finere, men den var likevel mye bedre enn Slemdal skole selv før den ble pusset opp, sier Stian.

Vurderingen

Her kommer Stian og Axels evaluering av Slemdal skole:

Det første vi så da vi gikk inn på skoleområdet var skolegården. Den var veldig liten og ingen klatrestativ eller noe liknende. Bare en liten åpen plass og en ballbinge. Deretter gikk vi inn i skolebygget hvor vi ble møtt av en innestengt lukt og vi hadde tungt for å puste.

Rektor viste oss garderobene og dusjen. Vi ble veldig forskrekket over det vi fikk se. Det så ut som at garderoben og dusjen var tatt rett ut fra en slags konsentrasjonsleir. Garderoben luktet vondt og benkene var nærmest ubrukelige.

Dusjene så ut som et gasskammer. Det var grønne flekker på gulvene og på veggene. Ikke så rart at elevene ikke vil dusje der.

Jentenes toalett var ikke bra. Så fikk vi se lærerens dusj, som var minst like ille som elevenes Det var trangt og flekker overalt, vi hadde aldri i livet dusjet der. Så ble vi ført til gymsalen, som var altfor liten for en skole med 560 elever. Dette var den eneste gymsalen de hadde.

Så ble vi ført opp noen trapper hvor det var ekstremt varmt. Sløyden var veldig gammel og slitt. Heimkunnskapen var veldig stor, så de hadde god plass. Det var positivt, men vi så i skuffene som hadde redskaper som hørte hjemme i et kjøkken fra 60-tallet.

Alt i alt synes vi at de burde få nytt ventilasjonssystem, pusse opp garderobene og dusjen og få litt flere lekeapparater i skolegården. Denne skolen trenger arbeid!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere