Så var Mille Sofie i gang

Opprop: Rektor Ståle Stenersen synes det er like koselig hver gang han kan ønske nye elever velkommen.

Opprop: Rektor Ståle Stenersen synes det er like koselig hver gang han kan ønske nye elever velkommen.

Mille Sofie Sæther Dahl er fersk elev ved Vinderen skole. Hun gleder seg til mye.

Spent: Mille Sofie Sæther Dahl (i midten) er endelig blitt ordentlig skoleelev. Hun gleder seg til masse ting. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Godt dokumentert: Ivrige foreldre sikrer seg nye bilder til familiealbumene.

VINDEREN: Jeg gleder meg til masse ting. Det er gøy å være ordentlig skolelev, sier en utrolig spent Mille Sofie Sæther Dahl.

Hun har nettopp hilst på klasseforstander Torgunn Brandtsæg. Det er ennå en noe trykket stemning i nybakte klasse 1c. Og bak står spente foreldre og produserer atskillige nye sider til familiealbumene. Men lærer Torgunn er blid og virker snill. Så det går nok bra.

Stor dag

Mille Sofies pappa Nils Jørgen har en eldre datter. Dermed har de vært igjennom denne dagen før.

Det har nok vært en del sommerfugler i magen de siste dagene før skolestart. Vi vet jo fra storesøster at dette er en stor og helt spesiell dag, sier en stolt pappa.

Trafikkprat

Tradisjonen tro samlet elever og foreldre seg i skolegården for oppropet. På Vinderen skole liker de å gjøre det med litt høytidelighet. Barna er tross alt ikke lenger i barnehagen. Rektor Ståle Stenersen ønsket nok en gang velkommen til nye fjes.

Det er like gøy og hyggelig hvert eneste år, sier han til elevene.

Og det ble også tid til litt alvorsprat

Bjørn Blindheim i trafikkgruppen i FAU fikk også ordet. Bare to uker etter skolestart ifjor ble en elev påkjørt i Vinderenkrysset.

Vi håper alle at det ikke skjer med noen av dere. Krysset er farlig. Vi ønsker at dere går til skolen med mamma og pappa. Og pass på foreldrene deres. Mammaer og pappaer har ofte veldig dårlig tid. Så si til dem at man ikke skal gå på rød mann. Gå sammen og prøv å ha god tid om morgenen, sa han og ble forhååpentlig hørt av nyvaskede ører.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag