RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Så veloppdragne de er


Snorklipp: William Aarlien skal til pers som snorklipper, og en spent Sofie Salicath Bratager (bak William) venter på tur. Edith Solem hadde saksene klare til de to barna og til Kjellaug Solberg (i rødt).
Snorklipp: William Aarlien skal til pers som snorklipper, og en spent Sofie Salicath Bratager (bak William) venter på tur. Edith Solem hadde saksene klare til de to barna og til Kjellaug Solberg (i rødt).
Kjellaug Solberg og Solveig Nordby satte stor pris på besøk fra Rosenhagen barnehage.

Midtåsen: Hele kantinen er full av blide beboere og glade barn fra Rosenhagen barnehage når den høytidelige åpningen av barnas kunstutstilling finner sted. For denne uken er det kulturdager på Midtåsenhjemmet. I går var det internasjonal draktparade, og lørdag er det jazzkonsert med Kari Gjærum.

Fanfare

Vi har en litteraturgruppe her på Midtåsen, og siden dere skulle komme har jeg funnet frem et dikt av Inger Hagerup, forteller aktivitør Nina Krosby henvendt til de yngste. Hun leser "Mauren".

Den har jeg hørt før! er det flere av barna som roper.

Før selve snorklippingen er det til og med fanfare.

Garden kunne ikke komme, men vi har en fin CD, smiler Nina.

Og så kommer Edith Solem frem med to sakser på en pute. Det er tre snorer som skal klippes av. William Aarlien klipper den første fulgt av barnehagevennen Sofie Salicath Bratager. Til sist får Kjellaug Solberg klippe den tredje og siste snoren, og utstillingen er offisielt åpnet.

Det var bra å klippe snoren, sier vesle William.

Løsner latteren

De unge kunstnerne får brus i plastglass og må sitte i ro på gulvet så ikke det skal bli så mye søl.

På ordentlige kunstutstillinger drikker man champagne, men i dag drikker vi brus, forklarer Nina Krosby.

Ja, champagne er noe de voksne drikker, mener flere av barna.

Barna i Rosenhagen barnehage har jobbet mye med kunst i oktober, og på veggene henger det fargerike malerier som vitner om fantasi og fargeglede. På et filtdekket bord ligger det morsomme trolldeigfigurer. Men barna har mer på lur. Sammen med voksne fra barnehagen synger de "Tomlene opp", og dermed løsner latteren ytterligere hos de godt stemte tilhørerne.

Dette er aldeles glimrende. Og så er de så veloppdragne, sier Solveig Nordby. Hun sitter sammen med Kjellaug Solberg og sammen har de fått hilse på mange av barnehagebarna. Ungene forteller beboerne villig vekk om hvor gamle de er og hvilken skole de skal begynne på.

Jeg tror to av barna bare er tre år, men jammen er de flinke, mener de to damene.

Det er Attendo Care AS som driver Midtåsenhjemmet. Den årlige kulturuken er en ekstra anledning til å fokusere på kulturaktiviteter som skaper liv og lyst i hverdagen. Det er ivrige og dedikerte ansatte på Midtåsenhjemmet som selv har satt sammen et mangfoldig program. Hjemmet har for øvrig en fast kulturformiddag i uken med diktlesning og underholdning, og dette er et populært tilbud.

Ett av målene til Attendo er å inkludere nærmiljøet, og da var det jo fantastisk å få en barnehage like ved, sier Nina Krosby. Hjemmet hadde første gang besøk av Rosenhagen-barna på 16. mai. Da hadde de felles forhåndsfeiring av nasjonaldagen med boller og brus.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere