Saastad anker Aker-sak

Are Saastad tapte i Oslo byfogdembete i sin sak mot Oslo universitetssykehus. Men Fagforbundet gir Saastad full støtte for en eventuell anke til lagsmannsretten.

AKER SYKEHUS: Fra 1. januar overtok Ahus mange nye pasienter fra Aker sykehus. Også Fagforbundets lokallagsleder Are Saastad ble flyttet over, mot sin vilje. I kamp om å få jobben tilbake, tok han saken til retten. Og med støtten fra Fagforbundet, er han villig til å anke saken videre til tingretten.

– Styret har diskutert de juridiske og politiske sidene ved kjennelsen. Kjennelsen framstår som svak. Styret har etter en helhetsvurdering funnet det både riktig og fullt ut forsvarlig å stille seg bak en videre rettsprosses. Vi støtter en anke av kjennelsen i byfogdembetet til lagmannsretten, og vi stiller oss bak et hovedsøksmål for Oslo tingrett, skriver Fagforundet i en pressemelding.

Glad for støtte

Saastad er glad for støtten.

– Nok en gang har fagforeningssamholdet vårt vist seg sterkt, og det er fantastisk både at årsmøtet enstemmig ba meg fortsette som fagforeningens leder forrige mandag og at styret nå stiller seg fullt og helt bak en anke.

Les også: Frykter Aker blir privat sykehus

– Ikke en personlig kamp

Saastad er nøye med å påpeke at han fører kampen for sine kolleger.

– Selv om det som nå skje er en stor lettelse for meg personlig, føler jeg stort behov for å understreke at jeg ikke først og fremst fører denne kampen på vegne av meg selv. For meg dreier dette seg om fagorganisertes rett til å ytre seg, og fagbevegelsens rett til å velge dem de selv vil ha som tillitsvalgte, sier Saastad.

Kronerulling

Saastad og Fagforbundet har vært avghengig av kronerulling og pengegaver for å føre saken. Fagforbundet vil fortsette kronerullingen.

– Jeg skylder alle dem som har gitt penger til denne rettssaken en stor takk! Uten dere hadde dette heller ikke vært mulig. Nå håper jeg at kronerullingen fortsetter, slik at vi kan føre saken til seier - om nødvendig i Høyesterett!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.