RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sachsenhausen

8. april bragte "Aktuell Historie" Birger Halvorsens fortelling om oppholdet i Sachsenhausen under krigen. En annen Nordstrandsgutt, som hadde vært skolekamerat med Halvorsen, Steff Kinge, har tatt kontakt med meg. Kinge var medfange i Sachenhausen og ville gjerne det skulle komme frem hvilken flott kar Halvorsen var. Han hadde en glimrende sangstemme og var en underholder av rang. Dette hadde stor betydning for medfangene, det var viktig for å holde motet oppe. Halvorsen og Kinge satt ved samme bord og hadde nær kontakt. Etter krigen var Halvorsen med å samle dikt og sanger fra krigstiden som altså var skrevet i fangenskap, de ble utgitt i en bok med tittelen "Dikt og sanger fra fengsler, tukthus og konsentrasjonsleire". Halvorsen var en av redaktørene.
Steff Kinge står på reisefot for han skal på nytt til Sachsenhausen, han er invitert ned i forbindelse med jubileet for frigjøringen. Om kort tid reiser han ned igjen for å vise og fortelle elever fra Nordseter skole om leieren, der noen av krigens redsler utspant seg og 200 nordmenn døde.
Kinge er en spreking på 86 år og er en av Norges beste tennisspillere i sin aldersgruppe, faktisk norgesmester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere