*Nettavisen* Nyheter.

Saera Khan: – Jeg vil bli ordfører på Grünerløkka

Den tidligere stortingspolitikeren vil hjelpe Arbeiderpartiet til å vinne valget i Oslo. Foto: FOTO: BJØRN-MARTIN BRÅTEN NORDBY

Saera Khan gjør comeback som bydelspolitiker to år etter at hun trakk seg som Ap-representant ved Stortinget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Saera Khan er både født og oppvokst på Grünerløkka. For øyeblikket bor hun i Markveien.

GRÜNERLØKKA: – Jeg opplevde mediestormen som svært ubehagelig, men lærte samtidig veldig mye av den perioden av livet mitt. Nå er jeg kommet styrket ut som menneske, og kan forhåpentligvis dra nytte av dette også i politikken, sier Khan.

Hun er tydelig engasjert og glad for å være tilbake i det politiske selskap.

Khan forlot politikken da det kom fram at hun hadde ringt spåkoner med arbeidstelefonen. Ifølge Khan har hun gjort opp for seg og hun håper derfor at velgerne kan glemme saken og gi henne tillit.

Valgt ved akklamasjon

Tilliten fra partifellene er det imidlertid ingen ting i veien med. På nominasjonsmøtet til Grünerløkka Arbeiderparti ble Khan valgt ved akklamasjon, etter at hele nominasjonskomiteen hadde stilt seg bak henne som lederkandidat.

Det var ifølge 32-åringen en spesiell opplevelse.

– Vanligvis kommer det ikke så mange på slike møter, men denne gangen var det stappfullt. Jeg ble nesten slått i bakken da jeg ble klappet fram som kandidat til lederposten i bydelsutvalget, sier Khan, og legger til:

– Nå satser jeg alt på å bli BU-leder på Grünerløkka, forteller Khan.

Politikk i nabolaget

Fra den lyse leiligheten hennes i Markveien på Grünerløkka er det kun noen få meter til bydelsadministrasjonens lokaler. Khan har vokst opp i området og har bodd her hele sitt liv.

– Det er klart det er en stor fordel å kjenne dette området så godt som jeg gjør. Jeg har handlet i de fleste butikkene her og kjenner alle vaktmestrene på Løkka, sier Khan, som har mange minner fra området.

– Da jeg var liten matet jeg fuglene ved Akerselva, så jeg ble veldig lei meg da jeg fikk høre om forurensningen i Akerselva nylig, sier Ap-politikeren.

Nettopp arbeidet mot forurensning er en av Khans kampsaker dersom hun får tillit som leder av bydelsutvalget (BU), eller ordfører på Grünerløkka, slik hun omtaler stillingen selv.

– Oslo er forferdelig skittent. Vi bor i et av verdens rikeste land og så klarer vi ikke å holde det rent her, sier Khan tydelig provosert.

– Jeg blir flau når jeg besøker andre byer, som Lisboa, Roma og Istanbul, sier Khan.

Vil gjøre Løkka trygg

Flere ganger nevner hun også tryggheten ved å ferdes på Grünerløkka som en viktig sak. Voldtektssakene som har preget området de siste årene, har gjort et sterkt inntrykk.

Å ta vare på den gryende gründervirksomheten som råder på Grünerløkka er en annen sak Khan vil kjempe for. På dette området tror hun at hun vil skille seg på fra de andre kandidatene til lederposten i bydelsutvalget.

– Vi må plukke opp gründertalentene og ta vare på dem. Her er det mange av dem, så da må vi legge forholdene til rette slik at de overlever.

Skal invitere SV til samarbeid

Hovedgrunnen til at Khan vender tilbake til politikken, er ifølge henne selv at hun ønsker Ap-styre i Oslo. Samtidig har hun stor sans for Arbeiderpartiets byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn, noe som også skal ha vært en utløsende årsak til at Khan nå stiller til valg selv.

Khan er opptatt av å få til et godt samarbeid med SV i Bydel Grünerløkka, noe hun mener har vært delvis fraværende i den inneværende perioden.

– Nå samarbeider SV med Høyre på Grünerløkka, noe som er helt uforståelig. Jeg håper SV-kandidat Per Østvold vil skifte kurs og samarbeide med meg i stedet, sier hun.

Og planen til Khan er klar:

– Jeg har i alle fall planer om å invitere Østvold til samarbeid. Så får vi heller ta diskusjonen om hvem som skal være ordfører på Grünerløkka etter valget. Forhåpentligvis blir det meg, ler Khan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.