*Nettavisen* Nyheter.

Sæter-planer får ikke grønt lys

MÅ TENKE NYTT: Det er dette utbyggingsforslaget som både bydelsdirektør og bydelsutvalg mener bør senkes og gjøres mindre dominerende. Utbygger blir bedt om å omarbeide sitt planforslag for Nordstrandveien 40–46. ILLUSTRASJON: FAGERSTAD UTVIKLING

Bydelsutvalget vender tommelen ned for de nåværende utbyggingsplanene på Esso-tomten.

SÆTER: Lokalpolitikerne følger i sin høringsuttalelse derved bydelsdirektør Tove Heggen Larsens vurdering.

– Jeg merker meg at Plan- og bygningsetaten ikke kan godkjenne det foreliggende planforslaget for Nordstrandveien 40–46. Dette er i hovedsak overensstemmende med bydelens interesser, sier hun.

Bruk av Sæter Torg

Med denne uttalelsen i ryggen, gikk bydelsutvalget torsdag enstemmig inn for at planforslaget fra Fagerstad Utvikling AS, som eier tomten, bør omarbeides.

LES: Håper på byggestart i 2014

Bydelsutvalget mener bebyggelsen må reduseres i høyden til tre etasjer med tilbaketrukket fjerdeetasje for å gjøres mindre dominerende. Utkraginger, balkonger og karnapper må ligge innenfor byggelinjer og byggegrenser.

BU ber også om at allmennhetens tilgang til Sæter Torg sikres. Det forutsettes dessuten at området i krysset Kittel Nielsens vei /Nordstrandveien fortsatt skal forvaltes av Oslo kommune.

Videre mener BU at innkjøring til garasjeanlegget bør skje fra Tyslevveien. Eventuell innkjøring fra Nordstrandveien bør konsekvensutredes nærmere. Når det gjelder gående og syklende, må planforslaget sikre løsninger som er trygge og lett forståelige.

Parkering og barnehage

BU legger vekt på at parkeringsnormen for ytre by gjøres gjeldende. Det er ikke ønskelig å få samme tilstander som ved knutepunktfortettingen på Holtet, hvor mangel på parkeringsplasser gir uønsket parkering i småveiene.

Den siste innvendingen i planforslaget gjelder Sæter barnehage. Her sier BU det er uakseptabelt at barnehagens uteareal får skyggevirkning av ny bebyggelse.

Hvis så skjer må bygningen rives, erstattes av ny barnehage på dertil egnet tomt eller innpasses i planforslaget i følge bydelsutvalget.

LES MER OM SÆTERUTBYGGINGEN:

Vil bestemme over egen grunn

Slik kan Sæter bli

Her skal det bygges luksusleiligheter

Hus må vike for ny trikkebru

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag