*Nettavisen* Nyheter.

Sæter Torg åpnes trolig i 2016

SKAL BYGGE: Arnstein Granlie har jobbet med planer for Sæter i 13 år. Nå håper han at prosjektet blir en realitet i løpet av en treårsperiode. Foto: Kristin Trosvik

Går alt etter planen skal i underkant av hundre leiligheter være innflytningsklare i hjertet av Sæter om tre år.

SÆTER: Arnstein Granlie i Fagerstad Utvikling er selv fra Nordstrand og har jobbet med planer om utvikling av Sæter siden 1996.

LES OGSÅ: Dette kan bli nye Sæter

Realiseringen av prosjektet har tatt lengre tid enn forventet på grunn av debatt rundt utformingen av Sæter-krysset.
Men nå ser Granlie endelig lys i tunnelen. Planen for krysset er godkjent, med brede fortau, gatetrær og sykkelfelt.

– Prosessen med Plan- og bygningsetaten for realisering av vårt handels- og boligprosjekt er grei, og vi kan nå formidle en realistisk fremdrift for etablering av våre planlagte boliger på Sæter, forteller Granlie.

Innspill innarbeides nå

Reguleringsplanen for Sæterkrysset ble godkjent i 2004.

– Hvert felt, eller hjørne, i krysset må deretter gjennom en behandling som skal ende opp i en godkjent detaljert reguleringsplan. Dette gjelder også vårt handels- og boligprosjekt som er det største i Sæterkrysset og som ligger nærmest i tid for gjennomføring, forteller utbyggeren.

– Vår plan har ligget ute til høring og vi bearbeider nå kommentarene sammen med Plan- og bygningsetaten med sikte på at planen sendes til politisk behandling så raskt som mulig. De kommentarer som er kommet inn fra etater og naboer er håndterbare og vil bli innarbeidet i planen. Vi regner med at den detaljerte reguleringsplanen vil være godkjent i siste kvartal i år, sier han.

LES OGSÅ: Hus må vike for ny trikkebru

Vil bygge i 2014

Hvis rammetillatelsen kommer rett over nyttår vil Fagerstad Utvikling kunne starte byggearbeidene sommeren 2014.

– Vi regner med å starte leilighetssalget rundt nyttår. Hele prosjektet bygges som ett byggetrinn slik at når boligene tas i bruk er også butikkene i full drift i første etasje. Torget vil også være bygget ferdig slik at omgivelsene blir hyggelige for handlende og beboere, avslutter Arnstein Granlie.

Forventet innflytting er våren 2016.

Savner engasjement

– Vi rister litt på hodet over at lokalpolitikerne i sin høringsuttalelse bare blåkopierer det saksbehandler i Plan- og bygningsetaten skriver, sier Granlie og presiserer at han er skuffet over manglende engasjement lokalt.

– Ingen har kommet for å prate med oss, det synes jeg er rart. Utviklingen av Sæter er jo noe av det viktigste som har skjedd i området på mange år, sier han.

– Dette stemmer ikke, sier leder av bydelsutvalget Arve Edvardsen (H) og legger til at de i Nordstrand Høyre har hatt møte med Fagerstad Utvikling.

– Men vi kan jo ikke følge disse utbyggerne i alt. Om dette går på fortjenesten hans er jeg usikker på. Jeg mener høringsuttalelsen vi ga under forrige BU-møte var meget grundig, sier Edvardsen.

LES OGSÅ:

Her skal man rive villaer og bygge blokker

Ekebergveien utvides, spår lokal "autostrada"

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.