*Nettavisen* Nyheter.

Sagene-elever til Operaen

Fredag setter Den Norske Opera opp ungdomsforestillingen "Izzat- en kjærlighetsopera". På scenen står elever fra Sagene skole.

Sagene: Foretillingen er resultat av et initiativ Den Norske Opera og utdanninsetatens prosjekt "Den kulturelle skolesekken" tok for tre år siden, om å invitere alle 8. klassene i Osloskolene til å delta i skoleprosjektet "Izzat".

Integrering og kjærlighet

Prosjektet skulle ta utgangspunkt i elevenes egne erfaringer rundt det pakistanske æresbegrepet ("izzat"). De skulle skrive om sine tanker rundt integrering, kjærlighet, og annen ungdomsproblematikk. Seks skoler forpliktet seg til å være med å jobbe fram noe som skulle ende opp i en forestilling på Operaens hovedscene i mars i år. Fredag er det altså premiere på forestillingen, hvor elever fra Sagene, Bøler, Hauketo, Ila, St. Sunniva og Lindeberg medvirker på scenen. I tillegg til ungdommer i de fleste av rollene, er også to av Europas ledende skatere, Adil Dyani og Espen Rød, med. Det er også flere av Norges ledende dansere. Blant dem Adil Thataal, kjent fra TV-programmet "Dansefeber". Oversikt over foretsillinger finnes på operaens hjemmesider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.